8 Şubat 2011 Salı

STAD PROJELERİ VE ADANA


Geçenlerde bu konuyla ilgili İstanbul Tayfası'da kendilerine gelen bir yazıyı yayınlamışlardı.Mesajı gönderen abimiz kimsenin stadında gözümüz yok ama devlet eliyle okadar şehre stad yapılıyor-gelirler artıyor,yeni bir stad bizimde hakkımız diyor.

Bizimde şöyle 30 bin kişilik stadımız olsa,içinde Muharrem Gülergin-Bekir Çınar Tribünleri olsa,üzerine basmak zorunda olmadığımız koltukları olsa,sesimizin sahaya daha çok etki yapacak şekilde akustiği olsa,herbir yanı mavi-lacivert olsa...

Afyon,Bandırma,Konya ve Malatya'ya stadların yapılacağı konuşuluyor,mesajı gönderen abinin dediği gibi kimsenin stadında gözümüz yok ama bu şehirlere stad yapılıyorsa bizimde yeni bir stad hakkımızdır.

Kayseri'de belediye başkanı Mehmet Özhaseki başlarda Kadir Has'ın her hafta maç oynanması sonucu zeminin bozulduğunu söylemişti ve Erciyesspor maçlarını tesislerde oynamaya başlamıştı.Büyükşehir belediyesinin yeni projesiyle Kayseri'de Erciyesspor için 12 bin kişilik modern bir stadın yapılacağı belirtilmişti.Stadın yeri konusunda Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki,vali Mevlüt Bilici,milletvekilleri ve şehrin önde gelen isimlerinin biraraya geleceklermiş.

Balıkesir ilçesi olan Bandırma'ya Balıkesir Valisi ve Gençlik Spor İl Müdürünün girişimleri sonucu Bandırmaspor için 17 Eylül Stadyumu'nun tribün kapasitesinin 19 bine çıkarılacağı ve zemininin tamamen yenileneceği belirtildi.

Malatya Ak Parti Milletvekili Öznur Çalık Malatya'ya yapılacak 30 bin kişilik stad için TOKİ Başkanı ve Gençlik Spor İl Müdürü ile ilk protokolün imzalandığını belirtti.Çalık, "Yeni stadın yapımına ilişkin verdiği desteklerden dolayı başta Sayın Başbakanımıza, Spordan sorumlu Bakanımıza, Milletvekillerimize, TOKİ Başkanımıza, İnönü Üniversitesi Rektörümüze, Gençlik ve Spor Genel Müdürümüze teşekkürlerimi sunuyor, hızla tamamlanmasını ümit ettiğim Yeni Stadımızın Malatya'mıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.Yeni stadın Malatya'nın simgesi olan kayısı şeklinde olacağı söyleniyor.

Bursa'ya 43 bin kişilik Timsah Arena Stadı'nın projesinin devam ettiği,rüzgar testlerinin yapıldığı ve proje tamamlandıktan sonra protokolün imzalanacağı belirtildi.Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe yeni stad için olulturdukları ekibin birçok ülkede stadları incelediğini ve en iyisini yapmak için uğraştıklarını belirtmiş.

Hiç yorum yok: