14 Şubat 2011 Pazartesi

BİR YILDIZ DAHA KAYDI



Bizim yaş grubunun son yıldızlarından olan Ronalda sağlık sorunları nedeniyle futbolu bıraktığını açıkladı.Futbol kariyeri boyunca birçok diz sakatlıkları geçiren yıldız futbolcu her defasında futbola geri dönmeyi başarmıştı.İnter'de oynarken sakatlıktan kurtulduğu ilk maçta çalım atmak isterken şanssız birşekilde tekrar sakatlanmış ve uzun birsüre futboldan uzak yaşamıştı.Corinthians'ta futbol yaşamına devam eden 34 yaşında ki Brezilya'lı yıldız sağlık sorunları ve sakatlıklar nedeniyle eski formuna kavuşamıyacağını ve acılardan dolayı bazı geceler ağladığını bu nedenle futbolu bırakma kararı aldğını söylemiş.

FIFA tarafında ilki 20 yaşında olmak üzere 1996,1997 ve 2000 yıllarında dünyada yılın futbolcusu seçilmişti ve dünya da engenç yılın futbolcusu seçilen oyuncu olarak tarihe geçmişti.

Ronaldo Brezilya Milli Takımı formasıyla 97 maçta 62 gol atmayı başarmış ve 77 gol atan Pele'den sonra milli formayla ençok gol atan futbolcu olmuştur.Milli takım kariyerinde 1994 ve 2002 yıllarında da Dünya Kupası şampiyonluğu yaşadı.Dünya kupalarında 15 gole imza atan Brezilya'lı yıldız kupa tarihinin en golcü futbolcusu olmayı başarmıştır.

Cruzeiro'dan PSV'ye transfer olarak Avrupa kariyerine başlayan yıldız oyuncu Barcelona,İnter,Real Madrid ve Milan'da da forma giymişti.

Kariyeri boyunca dünya kupası şampiyonlukları,lig ve Avrupa şampiyonlukları yaşayan Ronaldo'nun kariyeri boyunca şampiyonluk yaşayamadığı tek kupa Güney Amerika Şampiyonlar Ligi olan Libertadores Kupası'dır.

Hiç yorum yok: