7 Mart 2012 Çarşamba

Puan Kayıpları mı Prestij Kayıpları mı ?

 Puan kayıpları mı prestij kayıpları mı ?


Adana Demirsporlu futbolcular ve  yöneticiler bugün  Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zihni Aldırmaz’ı ziyaret etti. Zamanlama ve kurgu açısından yanlış olarak nitelendirilen ziyarette soğuk bir hava hakim oldu. Aldırmaz’ın binlerce sporcuya yardımcı oluyoruz şeklindeki açıklaması, bir futbolcu tarafından,” 27 futbolcuya neden yardımcı olmuyorsunuz”  sözleriyle kesilince,  ortam buz kesti. Yöneticiler birbirlerine baktı, yüzlerindeki şaşkınlık  ifadelerini gizleyemedi. Bunun üzerine yanıt veren Başkanvekili Aldırmaz, 2010 yılında 3 Milyon 16 bin lira, 2011 ‘de 3 Milyon 736 bin lira ve 2012 yılında da 625 bin lira yardımda bulunduğunu söyledi. Bu kez şaşırma sırası futbolculara gelmişti. Yöneticilerin yüz ifadelerinden bu açıklamadan hoşnut olmadıkları okunabiliyordu. Yöneticiler , yardımları için Aldırmaz’a teşekkür ettikten sonra savunmaya geçti ve “ gelen yardımların kulüp giderleri ve eski borçların ödenmesinde  kullanıldığını” söylediler. Aldırmaz da , sadece büyükşehirin yardım ettiğine dikkat çekerek, “ başta diğer belediyelere olmak üzere , gücü olan herkesin , yardımcı olması “ gerektiğini söyledi.

SONUÇ

Ziyaret başladığı gibi çözümsüzlük içerisinde sona erdi. Neticede futbolcular da para istemeye alet edildi ve yine ret yanıtı alınmış oldu. Aldırmaz yardımlar konusunda muallak konuştu.
Yardımların sürebileceğini söyledi ama bu açıklama zihinlerdeki soru işaretlerini yine çözmedi. Genel kanı ,yardımların kesileceği yönündeydi.  Kamuoyunun bu ziyareti nasıl değerlendireceğini kuşkusuz ki zaman gösterecek, ancak Demirspor kulübünü bu kadar çaresiz ve yalnızlığa mahkum edilmiş gibi göstermek, geçmişte borçların katlanmasına neden olanların işlediği suça ortak olmak demek. Önümüzde kongre var. Başa “ehil” kişilerin gelip, Demirspor’un hem borçlarını kapatacak  kaynakları yaratması hem de , ayaklar altına alınmaya başlanan prestijini kurtarması gerekiyor. Zira Demirspor’un geçmişten gelen tarihi bir misyonu var.  Bir okuyucu yorumunda ,“ Fidel Castro’nun sözünü hatırlatıyor,
“ Amerikan emperyalizmine yenik düşmektense, varsın Küba okyanusa gömülsün…” Bu yorum  içinde bulunulan durumu tam olarak açıklamasa da beklentiler açısından bir ışık tutuyor…”Taraftarlar artık tam bağımsız, başımızı dik tutacak bir yönetim şeması istiyor…”

Kaynak:Kent Gazetesi/Murat Özkardeş

Hiç yorum yok: