27 Ocak 2013 Pazar

ADANA DEMİRSPOR SUTOPU TAKIMI TÜRKİYE ŞAMPİYONU


Kaynak: Milliyet/ 14.10.1963

Haberde İstanbul İhtisas'ı 6-2 mağlup ederek şampiyon olduğumuz haberine yer verilmiş. Maçın Atatürk Yüzme Havuzu'nda kalabalık seyirci topluluğu önünde oynandığı ve Adana Demirspor'un maçı 6-2 kazanarak Türkiye Şampiyonu olduğu belirtilmiş. İstanbul Yüzme İhtisas ise ligi ikinci sırada tamamlamış.

Gazetede ki başka bir haberde 1969 yılında Adana Demirspor Yüzme Takımı'nın Karataş Gençlik Kulübü ile birleşerek güçlü bir takım kurduğu belirtiliyor. Adana bölge sutopu antrenörü ve milli sutopu kalecisi Aytaç Pekkoçak'ın; '' Kıbrıs'a giden ve buradaki spor şenliklerine katılan Ahmet Bozdoğan, Ayhan Karataş, Ünsal Fikirel ve Yılmaz Boztay'da performans düşüklüğü olmazsa Adana Demirspor yarışlarda büyük puan farkı yapar. '' şeklindeki açıklaması yer alıyor.


Kaynak: Milliyet/12.10.1963

Haberde sutopu takımımızın resmi verilmiş ve 43-0'lık rekor galibiyetten söz edilmiş.Adana Demirspor Sutopu Takım ve antrenör Muharrem Gülergin.


1971 yılındaki bir haberde ise final maçında İstanbul İhtisas ile oynadığımız maç 4-4 berabere devam ederken, hakemin bir pozisyonda faul vermesi ile maçta olayların çıktığı ve hakemin kovalandığı haberi yer alıyor. Daha sonra maçın hakem tarafından tatil edildiği ve İstanbul Yüzme İhtisas'ın şampiyon ilan edildiği belirtiyor. Bu karar üzerine de Adana Demirspor Sutopu Milli Takımı'na oyuncu göndermeme kararı almıştır.


Kaynak: Milliyet/ 14.09.1962

Haberde Yüzme İhtisas ile 2-2 berabere kalmamıza rağmen averaj ile Türkiye Şampiyonu olduğumuz yer alıyor. Kadro ise Aytaç, Fahri, Muharrem, Mustafa, Ünsal, Behçet ve Bora.



Yukarıdaki resimde ise Yunanistan ile yapılacak milli yüzme müsabakalarına hazırlanan Demirsporlu yüzücüler yer alıyor. Resimde yer alan yüzücüler; Ünal Fikirci,  Behçet Kurtiç, Ahmet Özsun, Mustafa Acet ve Erdal Acet. Haberde sporcularımızdan rekortmen yüzücüler diye bahsedilmiş.

Hiç yorum yok: