17 Ocak 2013 Perşembe

A TAKIM İLE İDMANLARA ÇIKAN ALTYAPI OYUNCULARI

Geçtiğimiz günlerde teknik direktör Mustafa Uğur'un A2 takımından 2 oyuncuyu A takıma alacağını söylediği haberleri internet sitelerinde okumuştuk. Ve bugün bazı haber sitelerinde Uğur ve Recep'in, bazı birkaç haber sitesinde de Uğur ve Recep ile birlikte Onur Gedikkaya ve Serdar Döndü'nün de A takım ile antrenmanlara çıktıkları haberini okuduk.

Yıllardır sezon başlarında ve sezon ortası kamplarında genç takımdan oyuncular; A takım ile antrenmanlara çıkarlar, kamplara götürülürler ama gelgelelim ki hiç birisini A takımın bırakın 11'inde, zorunda kalınmadıkça ilk 18'inde bile göremedik. Birtek kaleci Ramazan'ın sakatlığı nedeniyle Emre Selen yedek kaleci olarak maç kadrolarında yer aldı. Geçen yıllarda kadroda yer almayı başarabilen Tolga Aktay şimdilerde U18'de, Muhittin Tümbül ise Kahramanmaraşspor'a kiralandı.

Şimdilerde yine A takım ile idmanlarda boy gösteren isimlerden Serdan Döndü ve Uğur Kaynak daha önce de bu fırsatı yakalamışlardı. Ancak gerek camianın gençlere bakış açısı, gerek kendi performansları sonucu beklenen sıçramayı bir türlü yapamadılar. A2'nin kaptanı Uğur Kaynak 91 doğumlu ve bir stoper için fizik kapasitesi gayet yeterli. Bu sezonda A2 Takımı'nda hemen hemen tüm maçlarda oynadı. İnşallah kendisine verilen bu son şansı en iyi şekilde kullanır. Serdar Döndü ise 93 doğumlu ve orta sahasının ortasında oynuyor. Ayaklarına hakim bir oyuncu olsa da bir orta saha oyuncusu için fizik kapasitesinin yeterli olmadığını düşünüyorum. En azından PTT 1. Lig gibi fiziğe dayalı oyun oynanan bir lig için yeterli değil. Bu sezon devamlı forma şansı bulamadı. Bazı maçlarda 11'de başlarken genelde oyuna sonradan dahil oldu.

Recep Çoban ise çok yönlü bir hücum oyuncusu. 93 doğumlu olan Recep bu sezon sakatlık sorunu yaşadı. Bazı maçlarda görev alamasada oynadığı 13 maçta 8 gol atmayı başardı. Son Şanlıurfaspor maçında da görülmeye değer çok şık bir gol atmıştı. 

Onur Gedikkaya ise sol ayaklı bir oyuncu, sezon genelinde çok iyi bir ilk yar geçirdi. Birçok maçta takımın en iyileri arasındaydı. Hemen hemen ilk yarının tamamında sahadaydı. Özellikle en büyük avantajı sol ayaklı bir defans oyuncusu olması ve kafa toplarında çok iyi olması. Ancak fizik kapasitesini geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Geçen sezonu Çankırıspor'da kiralık olarak geçirmişti.

Hiç yorum yok: