2 Nisan 2012 Pazartesi

ALTYAPI... ALTYAPI... ALTYAPI ...

Mehmet Gökoğlu kongredeki konuşması sırasında altyapıyla ilgili söylediği sözler, ''takımımızın mazisini  yakalaması ve bunun üstüne çıkması kadar önemli olan birşey de altyapımızın mazisine dönmesi ve bize o maziyi tekrar yaşatmasıdır. Ve bunun için altyapı sistemi değişecektir. Adana Demirspor Altyapısı kulübümüzün lokomotifi olacaktır. Altyapı için bir planlama yapılacak ve bütçelenecektir.

Eğer Demirspor'a hizmet etmek gibi bir emeliniz varsa,hali hazırda 10 milyondan fazla borç varken, sadece bu sezon takım 3 milyon lira daha borçlanmışken; elinizi-ayağınızı, aklınızı-fikrinizi başka şeylere yormayın. Sizden ne yeni teknik direktör isteyen var, ne yeni futbolcu. İçinizde gram Demirspor'a hizmet etme isteği varsa artık dönün yüzünüzü şu altyapıya.

Altyapı sizinde içinde bulunduğunuz yönetimden şehir dışından gelen futbolcuların konaklaması için tesis içine küçük bir lojman yapılmasını istemişti, bu yapıldı mı ? yapılmadıysa yönetiminizin ilk icraatı olarak yapın bu lojmanı. Diğer birçok takımın resmi sitesinde olduğu gibi altyapı bölümünü aktif hale getirin, orada her kategorinin futbolcu listesi,haftalık puan durumu,teknik direktörleri yer alsın. Bizim altyapı sayfamız hamdolsun üç senedir yapım aşamasında.

Belki gören,duyan olmuştur Bucaspor Altyapısı'nı,olmadıysa inşallah bizim katkımız olurda görmenize,d uymanıza neden olur. İsmi Bucaspor Futbol Akademisi. Altyapı için ayrı internet siteleri var.


http://www.bucasporfutbolokullari.com/

Tamamıyla profesyonelce düşünülmüş, organizasyon yapısı üst düzeyde bir futbol okulları var. Temel amaçları iyi futbolcu yetiştirmenin ötesinde ''iyi birey,iyi vatandaş, iyi futbolcu'' yetiştirmek. Zaten Bucaspor'lu arkadaşlardan edindiğim bilgiye göre ne kadar iyi futbolcu olursan ol,ahlaki açıdan iyi futbolcu değilsen Bucaspor'da oynaman zor.

Altyapılarında bir gencin sosyal,psikolojik ve fiziksel açıdan kendini en iyi şekilde geliştirmesi için herşey düşünülmüş ve temin edilmiş. Altyapı tesislerinde Futbol Akademi doktorları,uzman psikologlar; çocukları her yönden en iyi şekilde yetiştirmek için çalışıyorlar. Ayrıca altyapı sitelerinde hocaların, doktorların ve psikologlarının futbolcular ve kamplarla ilgili makaleleri yer alıyor.

Şuanda Bank Asya 1.Ligi'nde mücadele eden Bucaspor'un kadrosunda 31 futbolcu yer alıyor. Bu futbolcuların 17 tanesi altyapıdan A Takıma kazandırılmış futbolcular. Son oynadıkları Boluspor maç kadrosunda 9, bir önceki Giresunspor maçında ise 12 altyapı patentli oyuncu maç kadrosunda yer aldı.

A Takım Kadrosunda Bulunan Altyapı Çıkışlı Oyuncular
Akın Açık, Burak Ayaz, Civar Çetin, Doğukan Meşekoparan, Ekrem Solak, EmreCan Afacanoğlu, Fatih Özçelik, Mehmet İncebacak, Melih Vardar, Mert Özcanlar, Musa Yiğit, Mustafa Kıcıklı, Salih Uçan, Samet Dinçer, Server Yılmaz, Umut Kemal Yavuz, Zekeriya Kacaroğlu.

U14 ve U15 Akademi Ligi Kategorileri'nde Ege Bölgesi Grubu'nda şampiyon oldular. U16 ve U17 kategorilerinde ise gruplarında liderler ve rakiplerine puan sıralamasında fark atmış durumdalar.

Son Milli Takım kadrolarına;U15 Milli Takımı'na iki oyuncu, U16 Milli Takımı'na dört oyuncu, U17 Milli Takımı'na bir oyuncu, U18 Milli Takımı'na bir oyuncu, U19 Milli Takımı'na iki oyuncu gönderdiler.
                                              


                                       BUCA FUTBOL AKADEMİSİNDEN RESİMLER





Resimler http://www.bucagenc.org/tesisler.asp?id=1 alınmıştır.

Kendilerine uzun dönemli hedefler koymuşlar. 2B'de iken iki yıl üst üste şampiyon olarak Süper Lig'e kadar yükselmişler ve bu hedeflerini ilk etapta gerçekleştirmişlerdi. Nezaman ki Bülent Uygun ile anlaşıp hesapsız, tutarsız transferlere izin verdiler, bunun sonucu hem maddi açıdan zora düşmelerine neden oldu, hem küme düştüler. Şimdi yeniden altyapı oyuncularıyla yollarına devam ediyorlar.


                                             BUCASPOR ALTYAPI HEDEF ŞEMASI 

                              


#gökoğlunuistemiyorum

Hiç yorum yok: