29 Mart 2011 Salı

BBC'de BU İŞLER FARKLI OLUYOR(MUŞ)

Futbol tutkunu bir başbakan, bir televizyon kanalına futbol konuşmak için çıkmak isterse ne olur?


Futbol tutkunu bir başbakan… O kadar ki, milli takım kaptanıyla yaptığı sohbetleri, tuttuğu takımı herkes biliyor. Futboldan iyi anladığını da…
Sadece siyaset konuşmaktan bıkmış olmalı. Bir tek haber bültenlerinde gözükmek istemiyor. Nitekim, az da olsa başka programlarda da arzı endam ediyor. Ama futbol başka. Onun en önemli tutkularından biri ve konuşmaktan zevk alıyor…
Bir gün memleket meselelerine canı sıkılmış olmalı ki, biraz nefeslenmek için devlet kanalında futbol konuşmak istiyor.
Yazışmalar, bildirimler, takvim ayarlamaları…
O da ne? Hiç beklemediği bir cevapla karşılaşıyor başbakan. Seçime çok az süre kala böyle bir programın, yayıncı kuruluşun etik ilkeleriyle bağdaşmadığı söyleniyor. Ve başbakanın en çok seyredilen, ‘praymtaym’ futbol programına katılma isteği reddediliyor!
‘İleri demokrasi’de zamanlamanın önemi
Programın sunucusu, yorumcular şaşkın. Ne var ki bunda? Memleketin en etkili ismiyle, dünyanın en basit oyununu, üstelik futboldan anladığından emin olduğumuz başbakanla konuşmakta ne kusur var?
Devlet kanalının açıklaması ise gayet açık: “Biz kararımızı verdik. Seçimlere bu kadar az zaman kalmışken bunun eşitlik ilkesine uygun olmadığını düşünüyoruz. Etik anayasamızın 10 numaralı kuralında bunun gerekçesini bulabilirsiniz.”
Yer: İngiltere
Tarih: 10 Mart 2010
Kaynak: The Guardian gazetesi
Yazıda ismi geçenler:
Başbakan: Gordon Brown
Milli Takım Kaptanı: Rio Ferdinand
Başbakanın tuttuğu takım: İskoç İkinci Ligi’nden Raith Rovers
Devlet Kanalı: BBC
Program: Match Day of the Day (Pazar akşamı)
Sunucu ve Yorumcu: Ödüllü spiker Adrian Chiles ve Arsenalli eski futbolcu Lee Dixon, demokrasisinin ‘ileri’ olduğu tescilli bir ülkede geçen bir olay bu.
Üstelik Lee Dixon, Gordon Brown’un partisinden adaylığını, hem de programın yayımlanacağı gün açıklamış da değil.
Guardian burada bitirmemiş haberi. Daha önce siyaset dışı programlara çıkmış başbakanları sıralıyor. Tony Blair daha önce pek çok kez sabah programlarına, magazin programlarına çıkmış. Şu andaki başbakan David Cameron’un özel hayatıyla ilgili verdiği röportajlar, hatta kahvaltı programına çıkmışlığı var. Hatta ve hatta Blair, Football Focus programına konuk edilmiş. “Ama” diyorlar, “tayming”?..
Futbolda zamanlama çok önemlidir. Sanırım siyasette de öyle…

BAĞIŞ ERTEN'İN RADİKAL'DE Kİ 25/03 TARİHLİ YAZISI

Hiç yorum yok: