19 Ocak 2011 Çarşamba

K. T. Şekerspor - Adana Demirspor Maç Değerlendirme Yazısı


Maça -beklendiği gibi- kontrollü başladık. İlk yarıda rakibi sahamızda kabullenmesek belki gol de bulabilirdik. Önemli şanslar yakaladık yakalamasına da forvet olmayınca son vuruş da olmuyor bunu anladık.Bu konuda bütün suç Sn. Tolüngüç'te. Futbolculara tek kelime laf söyleyen ayıp eder! Saygıdeğer hocamızın çıkardığı ilk 11 futbolcunun 8'i orta saha, 2'si stoper 1'i de -mecburen- kaleciydi. Böyle güçlü bir orta sahanın önünde -Ertan sakat ise- Yaşar'ı oynatılamaz mıydı? Yada -Yaşar'a güvenmiyorsan- golü yer yemez Ertan oyuna alınamaz mıydı? 75. dakikayı neden bekledin? Sn. Tolungüç! Sol bekte -yeni transfer- Muzaffer Taşkın oynayacağına başka biri oynatamaz mıydın? Ali Kemal'i kanatlarda bitireceğine orta sahada oynatamaz mıydın? Hasılı kelam, sorulacak onlarca soru var ama biz bunları geçip maça ve futbolcuların performanslarına gelelim:
Maçın tamamına baktığımızda oyunun genel hakimiydik. Net pozisyonlar bizdeydi -tabi ki beceriksizlik de-. Mücadeleyse Konya'dan 10 kat daha fazla mücadele ettik. Peki bu kadar olumlu geçen maçtan nasıl oldu da puan veya puanlar alamadık? Cevap: Forvetsiz oynadığımız için! İleri uçta oynayan Onur Çubukçu ve Efecan Karaca'nın yetersiz kalması bizi galibiyetten etti. Onur, yerinde oynamamasına rağmen çok iyiydi ama ne kadar iyi olursa olsun bir forvet kadar olamaz. Gelelim futbolcu performanslarına:

Hüseyin Yüney: Maçın genelinde gayet başarılıydı ve kalesinde güven verdi. Eğer Hüseyin böyle oynuyorsa kanaatimce kaleciye gerek yok. Alınacak kaleci de bundan fazlasını yapamazdı. Yediği golde yapacağı ek fazla bir şey olduğunu sanmıyorum.

İlhan Aydoğdu: Oynadığı yere rağmen iyiydi. Koştu, koşturdu ama asıl mevkisi olmayınca çabaları boşa gitti. Bu bölgede -hazırlık maçlarında sürekli oynayan- Çetin'i oynatıp İlhan'ı orta sahaya kaydıramaz mıydın? Sn. Tolungüç

Muzaffer Taşkın: Sorduğumuz arkadaşlar bu oyuncunun ofansif orta saha olduğunu söyledi ama hocamız sol bekte oynattı. Bu kanatta hiçbir varlık gösteremedi. Rakibin atakları hep onun tarafından geldi ama suçu Muzaffer'e atmamak gerek.

Murat Akça: Bu oyuncu Milli Takım'ın vazgeçilmez oyuncusu olabilecek kapasitede. Bu maçta da çok başarılıydı. Çok iyi  kademeye girdi, hava hakimiyeti iyi ve bir stopere nazaran hızlı. Eğer yönetim gelecek yılların iskeletini kurmaktan bahsediyorsa bu iskeletin omurgası Murat ve Samet Albayrak gibi oyunculardan oluşturulmalı, Kaşarlardan değil! Bu oyuncunun bonservisi Denizlispor maddi krizdeyken alınmalı. Duyurulur!

Serkan Özsoy: Çok hırçın bir futbolcu. Mücadele gücü yüksek ama her an takımı eksik bırakabilir. Müdahaleleri fena değildi. Serkan için Süleyman Varlık: Rakibi psikolojik yönden bitirir, oynar, oynattırır ve asla mücadeleyi bırakmaz, dedi. Hakikaten dediği gibiydi. Geriden oyunu iyi takip ediyor. İlerleyen haftalarda daha da faydalı olacağına inanıyorum.

Koray Kurt: Genel anlamda beğendiğim bir futbolcu ama bu maçta berbattı. Çok fazla top kaybı yaptı. -Yanılmıyorsam- onun kaybettiği top döndü ve serbest vuruş oldu. Fiziksel anlamda da çok kötüydü. Bu bölgede Ali Kemal'i oynatmak en iyi seçenek gibi duruyor.

Osman Demir: Kaptanı özlemişiz. Sakatlıktan yeni çıkmasına rağmen çok olumluydu. Topları çok iyi kullanıyor. İlerleyen haftalarda çok işe yarayacaktır. 

Ali Kemal: Sn. Tolungüç'ün vazgeçilmezlerinden ama nedense kendisini bir türlü yerinde oynatmadı. Bu futbolcuyu kanatlarda oynatarak bizi de verem ediyor! Hem Ali Kemal'e hem de bize yazık oluyor. Orta açma ve son vuruş yeteneği çok zayıf. Bu kadar mücadele eden bir futbolcunun yeri orta sahanın ortasıdır! Bunu bilmek için âlim olmaya gerek yok!

Efecan Karaca: Kalitesini tartışmak yanlış ama bu maçın en kötüsüydü. İlerde hiç ama hiç mücadele etmedi. Samet'in attığı pasları ya alamadı yada olumsuz kullandı. Fizik olarak berbattı. Sadece yürüdü. Ara sıra olumlu hareketleri oldu ama beni de oynatsanız benimde ara sıra olumlu hareketlerim olur! Umarım ilerleyen haftalarda gerçek Efecan'ı izleyebiliriz.

Onur Çubukçu: Çok yönlü bir futbolcu ve bu maçta hakikaten iyi oynayanlardandı. Bucasporlulara sorduğumuzda çok olumlu konuşmuşlardı ve hakikaten iyi transfer. Çok faydalı olacak gibi.

Kemal Samet Özen: Çok şey beklediğim halde hiçbir şey yapmayan bir futbolcu. Erciyesliler olumlu konuştu ama Samet bizim takımda bekleneni veremeyenlerden. Bu maçın son dakikalarında oynadı ama hiçbir şey yapamadı.

Ertan Koç: Son 15 dakika oynadı. Sakatlıktan yeni çıktığı için çok etkisiz ve güçsüzdü.

Berkay Samancı: Transfer edildiğinde gerek benim gerekse diğer taraftarlarımız tarafından en çok eleştirilen oyuncuydu ama 2. yarıda girmesine rağmen çok etkili oldu. İyi mücadele etti, topları çok olumlu kullandı. Gelecekte iş yapar ama ne yazık ki bu oyuncu da kiralık!

Samet Albayrak: Bu oyuncuyu sona saklamamın sebebi kapanışı güzel yapmaktı. Son 8-10 yılda Demirspor'da oynayan oyun kurucuların genelini hatırlıyorum ve bu oyuncu "tartışmasız" içlerinde en iyisi. Topları çok olumlu kullanıyor, attığı paslar hep ayağa gidiyor, top kaybederse mücadele ediyor ve topun peşini bırakmıyor. Oyunu çok iyi okuyor. Ne yazık ki önünde forvet olmadığından o harika paslar hep boşa gitti. Bu oyuncu en çok Burhan'a yarayacak. Yeri gelmişken Burhan'ı kınamak istiyorum: Attığın o kafa bize çok patladı gözüm! Kafanıza hakim olun!

Son olarak bu takımın uzun boylu ve mücadeleci bir santrafora -ekmek gibi, su gibi- ihtiyacı var. Taner Gülleri veya aynı tipte bir futbolcu bu takıma çok faydalı olur. Sürç-i lisan ettikse affola. Saygılar

2 yorum:

yavuzy dedi ki...

İbrahim, sanırım farklı bir maç izledik. Kalede Hüseyin'in nasıl güven verdiğini anlamadım. Neredeyse hiç bir topu tek hamlede alamadı, yan toplarda sürekli kararsızlık yaşadı. Berkay sakatlanmamak için hiçbir topa girmedi; Onur ise o golü kaçırıp nasıl iyi forvet sınıfına alınabiliyor; anlamadım. Umarım sen haklı çıkarsın.

İbrahim İlya dedi ki...

hüseyin izlediğim 2 maçta da gayet sakin ve başarılıydı. bu maçta da yapılan ortaları çok rahat kontrol etti. berkay ise yerine girdiği koraydan 10 kat daha verimli oldu. toptan ve mücadeleden kaçtı demişsin abi ben gayet mücadeleci gördüm. ve pozisyona da girdi nitekim. belki de kontv trabzondan farklı çekiyordur:). onur konusunda hemfikiriz. ben onuru forvette beğenmedim ki genel anlamda başarılıydı ve bence gelecek için de gayet ümit vericiydi. saygılar abi:)