9 Aralık 2012 Pazar

MAÇIN HAKKI BERABERLİKTİ

Tarihimizde ikinci kez karşılaştığımız Tavşanlı Linyitspor'u yine mağlup edemedik. Maça rakip takım etkili başlasa da daha sonra oyun üstünlüğünü ele aldık. Ancak kötü zemin Erman, Lawal, Erçağ ve İrfan gibi oyuncuları etkili şekilde kullanmamızı olumsuz etkiledi. Buna Lawal'ın devamlı kendini öne çıkarmak şeklinde gelişen oyun anlayışı da eklenince; Juninyo'ya top ulaştırma konusunda bir hayli sıkıntı çektik. Lawal birçok pozisyonda basit oynamak yerine hep zor olanı tercih etti.

Maçta dikkati çeken bir diğer durum ise beklerimizin ileri yeterince destek vermemesi oldu. Birkaç pozisyonda Özgür Öçal ileride göründü o kadar. Oysa kötü saha zemini nedeniyle ortasahada kitkendiğimiz anlarda Kerem Can gibi genç ve hızlı bir ismi kanat bindirmelerinde kullanabileceğimiz bir maçtı.

Ayrıca maçta birçok korner kazandıysakta tek etkili bir pozisyon elde edemedik. Kornerden gelen toplara karşı hiçbir olumlu tepkimiz yok. Kaç pozisyonda gelen topa iki oyuncumuz yükseldi ve birbirlerinin pozisyonlarını bozdular. Gökhan Kaba bugün oyunda olsaydı, etkili olabileceği bir maçtı diye düşünüyorum.

Takım bana göre kötü mücadele etmedi ama kötü yenilen bir gol ile sahadan mağlup ayrıldı. Maçın hakkı beraberlikti. Teknik direktör Mustafa Uğur'da öyle düşünmüş ki gol olana kadar oyuncu da değiştirmek gibi bir düşüncesi yok gibiydi. Bence golü yemeseydik oyuncu değiştirmeyecekti. 

Birde demeden geçemeyeceğim. Bu kadar etkisiz bir yedek kulübesinde Muhittin, Yunus Ünsal gibi oyuncular tereddütsüz yer alır. Önemli olan onları hatırlayacak insanların olması.

Hiç yorum yok: