24 Aralık 2012 Pazartesi

17 HAFTADA ADANA DEMİRSPOR

Dün oynanan Samsunspor maçıyla ligin ilk yarısını bitirmiş olduk. Sondan başlayacak olursak; çok kötü zeminde oynanan maçta, hem rakip ham de saha zeminiyle mücadele etmek zorunda kaldık. Pozisyon yönünden geçmiş maçlardaki Demirspor'a göre; daha kısır bir maçı geride bıraktık. Tabi bunun en büyük nedeni de saha zeminiydi.

Mustafa Uğur ile ilk 5 maçta 15 puan
Dün alınan beraberlik; 6. haftada takımın başına geçen Mustafa Uğur'un ilk beraberliği oldu. Mustafa Hoca 6. haftada teknik direktörlüğe getirildiğinde takım; 2 puan ile 15.sıradaydı. 6. haftada Adanaspor A.Ş. galibiyeti ile Demirspor kariyerine başlayan Mustafa Uğur ve futbolcuları, ard arda 5 galibiyet alarak; ligin üst sıralarına doğru hızlı bir çıkış yaptı. Daha sonrasında ise gelen iki mağlubiyet ve tekrar galibiyet-mağlubiyet gitgelleri ile ligin ilk yarısını bitirdik.

17 haftanın en golcü 2. takımıyız.
17. hafta boyunca rakip filelere 27 gol atarken, kalemizde de 24 gol gördük. İlk yarının en golcü ikinci takımı olurken, yediğimiz 24 golle de ligin kalesinde en çok gol gören takımları arasında yer aldık. Jose Carlos Junior attığı 10 golle takımın en golcü oyuncusu. Diğer skorer oyuncularımız ise; 7 gol ile Gökhan Kaba, 4 gol ile Erçağ Evirgen ve 3 gol ile Erman Özgür. Atılan 27 golün içinde hiç penaltı golümüz bulunmuyor. Zaten 17 hafta boyunca da hiç penaltı atışı kazanamadık.

Fark yaratan oyuncular.
Adana Demirspor adına ilk yarı boyunca fark yaratan oyuncuların başına aslında 2-3 isim yazabiliriz. Bu isimler; attığı kritik goller ve iyi oyunu ile galibiyetlerde büyük rol oynayan Junior, takıma 6. haftada katılan ve orta sahaya büyük ivme kazandıran Lawal, Lawal'ın gelişi ile vites arttıran ve sakatlığı sonrasında; orta sahada eksikliğini fazlasıyla hissettiğimiz Yusuf Kurtuluş olabilir. Tabi ki birde Şener Özan var, ona ne söylesek az kalır. Birçok maçta yaptığı kritik kurtarışlar ile alınan puanlarda direk etkisi oldu. Antap Belediye maçında ki, 90+3'de kurtardığı penaltıda; ilk yarının unutulmazları arasına girdi.

İlk yarıda beklentileri karşılayamayan İrfan Başaran.
Takım adına ilk yarının iyileri arasına; Burak Keskin, Berat Çetinkaya, Erçağ, Kerem Can, Erman Özgür ve birçok kişinin tersi düşüncede olduğu Gökhan Kaba'yı yazabiliriz. Bunlar bana göre ilk yarının iyi oyuncuları arasında yer aldı. Birde ilk yarı boyunca bekleneni veremeyen oyuncular vardı. Bu listenin ilk sırasına kesinlikle İrfan Başaran yazılır. Çok mücadele etmeye çalışsa ve oynadığı her maçta bal yapmayan arı gibi koşsada, Demirspor taraftarı kendinden fazlasını bekliyordu. Ayrıca Murat Kalkan ve Özgür Öçal'da ilk yarı boyunca düşük performansları ile dikkat çektiler. Bu listede Emre Hasan Balcı'yı da ekleyebiliriz. Kaleci Ramazan'da ligin başında oynadığı maçlarda, düşük performansı ile dikkat çekmişti.

Hüseyin Cimşir, Karim Al Hassan ise hem iyi maç hem kötü maçları olan oyuncular diyebilirim. Yani onlara kızdığımız, Demirspor oyuncusu değil dediğimiz maçlarda oldu, takım adına iyi performans çıkardıkları maçlarda oldu. Ancak bu oyunclar yerine keşke genç oyunculara şans vermiş olsaydık.

Altyapıdan sadece Emre Selen.
Altyapıyı iyi-kötü takip etmeye çalışan birisi olarak, altyapıdan 2-3 oyuncunun 18 kişilik kadroda yer alabileceğini düşünüyorum. Ancak 17 haftada tek bir altyapı oyuncusu oynama fırsatı bulamadı. Kadroya da Emre Selen ve birkez Muhittin Tümbül'den başka girebilen olmadı. Düşük performanslarıyla dikkat çeken Samet Kartal, Engin Memişler, Bilal Çubukcu gibi oyuncular ise kadroda kendilerine yer buldular.

İlk yarıda tek kırmızı kart gören oyuncumuz; 1461 Trabzon maçında Burak Keskin oldu. Ziraat Türkiye Kupası'nda Çorum Belediyespor'a elendiğimiz maçta ilk yarının hatırlanması gerekenleri arasında.

Hiç yorum yok: