26 Temmuz 2012 Perşembe

SEZON ÖNCESİ ADANA DEMİRSPOR

Sıkıntılı bir yaz dönemi daha geçiriyoruz. Bu seferki sıkıntının nedeni sahipsizliğe isyan falan değil,mevcut yönetimin Demirspor'un önünü açmaması.Kendi egoları,hırslarını Demirspor'un geleceğinden daha fazla önemsemeleri. Bu hırs ve ego uğruna gözlerini,kulaklarını her türlü eleştiriye kapatıp,kendilerini destek olan kitle ile yollarına devam etmeleri.

Önder Gökoğlu yönetimi yaptığı transferlerle de taraftarın tepkisini çekiyor. Alınan oyuncuların yaş ortalamalarının yüksel olması,yabancı transferlerin başarısız transferler olduğu düşünülmesi,aynı mevkiye ve defans hattına çok fazla oyuncu alınması ve hiç hayal etmediğimiz bir teknik direktörle anlaşılması gibi.

Aslında şuana kadar ki transfer çalışmaları bana göre olumlu gibi. Kalmasını istediğimiz birçok oyuncuyla tekrar anlaşmayı başardılar. Bunun yanı sıra Kasımpaşa'da şampiyonluk yaşamış Özgür Öçal,yine Elazığspor'da şampiyonluk yaşayan Yusuf Kurtuluş,Süper Lig ekibi Gaziantepspor'dan;birçok kez genç milli takım forması giymiş Çetin Güngör,yine birçok kez genç milli takımlarda forma giymiş Orduspor'lu İrfan Başaran gibi isimler Bank Asya için gayet iyi transferler.

Yapılan transferlerin yaşlı olduğu konusunda yapılacak eleştirinin ise sadece Hüseyin Cimşir için yapılabileceğini düşünüyorum. Koca bir sezonu boş geçirmiş bir oyuncunun hangi niyetle transfer edildiği gerçekten merak konusu.

İşin bir diğer yanında ise takıma abilik yapacak ve Süper Lig tecrübeli birkaç oyuncunun takımda olması gerektiği görüşündeyim. Erman Özgür bu oyuncu olabilir. 34 yaşındaki Erman her transfer olduğu takımda enaz 2-3 sezon oynamış ve en son Mersin forması ile iki sezon önce 2.Lig'de şampiyonluk yaşamıştı. O sezon Mersin'in kadrosunda Erman'ın yanı sıra Mehmet Polat ve İlhan Özbay gibi isimlerde vardı.

Keza daha geçen sezonu şampiyon tamamlayıp Süper Lig'e çıkan Akhisar'ın kadrosunda da Emrah Eren,Levent Kartop,Kürşat,Oğuz Dağlaroğlu gibi isimler vardı.

Ayrıca Brezilyalı Julia Sezar ( Brezilya 4.Liginden alındığı söyleniyor ) ve kaleye transfer edilen Ramazan yine gereksiz transferler olarak nitelendirilebilir. 

Bu noktaya kadar her şey normal gibi gözükse de bu oyunculara para ödeyebilecek yönetim olması lazım. Ancak bizim taşeron yönetimimiz futbolcularla ne kadara anlaşıldığını,ne kadar peşinat ödendiğini hiçbir şekilde açıklamıyor. Kongre salonunda 4 milyon tl hibe yapacağız denmişti,bu 4 milyon tl hibe yapıldı mı ? yapıldıysa nereye kullanıldı ? yapılmadıysa ne zaman yapılacak ? yine hiçbir şekilde bilgi verilmiyor. Hiçbir bilgilendirme de yapmayacaklar,çünkü ağbabalarından bu şekilde öğrendiler.

Geçen sezona başlarken transfer edilen oyuncuların iyi oyuncular olduğunu,bu oyunculara vaat edilen paralar düzenli şekilde ödendiği takdirde başarılı olabileceğimizi söylemiştim. O futbolculara paraları düzenli şekilde ödenmedi ama o oyuncular bu takımı şampiyon yaptılar. Yine bu sezon transfer edilen futbolcuların da vaat edilen ücretleri düzenli ödendiği şekilde başarılı olabileceğimiz kanaatindeyim. Ancak taşeron yönetimin bu ödemeleri hiçbir şekilde yapamayacağını düşünüyorum. Ha birde her oyuncu grubu geçen sezonkiler gibi olmaz.

O yüzden zihniyetini de al git Önder Gökoğlu...

1 yorum:

ADANADEMİRSPOR dedi ki...

Tecrubeyle gencleri harmanlayip iyi bir takim yaratilabilir...bunu guvenc hoca ve yabanci transferleri goz onune almayark soyluyorum...onlarin bzm takima verecekleri bir seyleri oldugunu sanmiyorum...