26 Ocak 2015 Pazartesi

EMRE SELEN İLE GELECEK ŞAMPİYONLUK

Yıllardır bu blogda adından defalarca söz ettik. Borçsuz Demirspor, altyapıdan çıkacak Demirspor futbolcusunu oynatmak gibi argümanlardan hiç bıkmadan-usanmadan bahsettik. Şimdi kalede Adana Demirspor altyapısından çıkmış bir eldiven oynuyor. 

Gençlerin hiç profesyonel takımda düşünülmediği dönemde de, Trabzonspor'a A2 maçında kaleden kaleye attığı gol zamanda da, milli takımlara çağrıldığı zamanda da hep Adana Demirspor profesyonel takımının kalecisi olması gerektiğinin savunduk ve takipçisi olduk. Sadece Emre için değil, Yunus Ünsal, Muhittin, Ali Osman, Onur ve Mertkan gibi isimler için de mücadelemiz hep sürdü.

Şimdi kaleyi Emre'ye vermişken, liderken, hem de maçı aldırmışken tekrar almak olmaz. Zaten de alınmamalı. Sosyal medyada eleştiriler olsa da Ünal Karaman, Emre'ye güvenini sonuna kadar göstermelidir. 

Tecrübesiz, maç eksiği var, hatalı çıkışlar yapıyor gibi eleştirilerin bir kısmının doğruluk payı olsa da geçmişte transfer edilmiş olan kalecilere baktığımız zaman Emre'nin bu şansı hak ettiğini düşünüyorum. Serdar Kulbilge hatalı gol yemedi mi ? oynadığı maçlarda yan toplara hiç çıktığını ben göremedim, yan topta hata yapmak için önce yan topa çıkmak lazım. Recep Öztürk, Pawelek gibi isimlerin geçen sezonlarda nasıl performanslar gösterdiğini herkes görmüşken; Demirspor altyapısından yetişmiş bir kalecinin onlar kadar şansı hak ettiğine inanıyorum.

Bu sezon kalesini Emre Selen'in koruduğu Demirspor takımının yaşayacağı şampiyonluk, altyapıda yer alan gençler için çok önemli bir itici güç olacaktır. Önemli bir Demirspor klişesi yıkılacaktır. Demirspor camiası, yönetimleri gençlerine güvenmez düşüncesi yerle bir olacaktır.

Unutmadan Emre Selen'in milli takımlara çağrıldığı dönemlerde takım arkadaşlarının bazıları: Ozan Tufan, Salih Uçan, Emre Kılınç, Abdulkerim Bardakçı, Beykan Şimşek, Hakan Çinemre, Eray Ataseven, Hayrullah Mert Akyüz, Recep Niyaz.

Hiç yorum yok: