28 Ağustos 2013 Çarşamba

2013-2013 GELİŞİM LİGİ STATÜ VE GRUPLARI

2013-2014 Gelişim Ligleri grupları belli oldu. Coca Cola Akademi Ligi adı altında oynanan ligin adı 2013-2014 sezonundan itibaren Coca Cala Gelişim Ligleri olarak değiştirildi. Ayrıca U18 kategorisi kaldırılarak yerine U19 kategorisi getirildi. Yeni statü gereği Türkiye Finalleri oynanmayacak.

Yeni sezonda U14, U15 ve U16 kategorilerinde Çukurova Grubu'nda; Gaziantepspor, Gaziantep Belediyespor, Hatayspor, Kayserispor, Kayseri Erciyesspor, Elazığspor, Tarsus İdman Yurdu ve Yeni Malatyaspor ile mücadele edeceğiz. Lig 3 devreli müsabaka sistemine göre oynanacak.

U17 ve U19 kategorilerinde ise yine Çukurova Grubu'nda; Anadolu Selçukluspor, Gaziantepspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Hatayspor,  Kayseri Erciyesspor, Elazığspor, Tarsus İdman Yurdu, Torku Konyaspor ve Yeni Malatyaspor ile mücadele edeceğiz.

Elit Akademi Ligleri ise sadece U17 ve U19 kategorilerinde oynanacak. Elit Akademi Ligleri'nde mücadele edecek kulüplerin; tam zamanlı görev yapacak bir pedagog, aile-okul ilişkilerini sağlayacak koordinatör, beslenme uzmanı ve yarı zamanlı görev yapacak bir psikolojik performans danışmanının bulundurması zorunludur.

Ayrıca Bölgesel Gelişim Liglerine katılacak kulüplerin, U13 yaş grubunda il bazında düzenlenen Yerel Liglere katılması zorunludur.

Hiç yorum yok: