5 Mayıs 2012 Cumartesi

MEHMET GÖKOĞLU VE ALTYAPI

Altyapı kelimesiyle Mehmet Gökoğlu ismi birbirine okadar uzak iki kelime olarak duruyor ki;insan Gökoğlu ismi altyapıyla ilgili bir girişimde bulunsa da,sözler verse de hiç samimi bulmuyor.2007-2008 sezonunda yöneticiliği sırasında da altyapıyla ilgili çok güzel,idealist şeyler söylemişti ama başkan olduğu zaman yarım tane alt yapı oyuncusu kadroda yer almazken;memleketin dört bir yanından futbolcular transfer edildi.

Şimdi yeni bir başkanlık sürecinde,yeni söylemler,yeni vaatler dinliyoruz başkan Gökoğlu'ndan.Başkanlığa seçildiği gün ''Adana Demirspor altyapısı kulübümüzün lokomotifi olacak'' diyen başkan geçenlerde yaptığı açıklamada ''gelecek sezon altyapıdan enaz üç oyuncuyu üst yapıya kazandıracağız'' şeklinde açıklama yaptı.Bir takımın altyapısının o kulübün lokomotifi olması için sahaya çıkan 11 oyuncudan en az 4-5 tanesinin altyapıdan olması gerekir.Yok olmuyorsa o altyapı,o kulübün lokomotifi değil hiç birşeyi olamaz.Vazgeçin artık şu mantık hatalarından,Demirspor taraftarını balık hafızalı sanmaktan.

Bunca edinilmiş tecrübe var iken,yılda 20-30 futbolcu transfer edip,ara transferde 10 tanesini gönderip,tekrar 5-10 futbolcu transfer edilerek bu işin yürümeyeceğini anlamamak için kötü niyetli olmak gerekir.Geçmişimizde bu kadar acı tecrübe var iken NEDEN hala gelecek yıl U18,U17 gençlerimizden takımımızın iskeletini oluşturacağız diyemiyorsunuz??? Ya cesaretiniz yok buna,ya da siz kötü niyetli insanlarsınız...Bunun üçüncü bir şıkkı yok.

Siz göstermelik,altyapıdan bugün Tolga'yı,Muhittin'i yarın Mehmet'i,Yunus'u profesyonel yapıp,kadroya alırsınız ve oynatmazsınız,Mustafa Akçay kadroyu altyapıdan yapar şampiyon olur,Bucaspor 16-17 altyapı oyuncusuyla mücadele eder.Bizede iç geçirmek düşer.Sonra da sıkılmadan ''altyapıda hatalarımız var,üst yapıya oyuncu kazandırmadıktan sonra gençlerimiz Türkiye ikincisi,üçüncüsü olsa ne yazar'' dersiniz.Üst yapıya oyuncuyu pardon ama kim kazandıracak ? Oyuncu alıyorsunuz da engel olan mı oluyor ? Gençleri oynatıyorsunuz da taraftar sabır mı etmiyor ? 

Altyapıda hatalarımız var değip hala gelecek sezon için 3-4 futbolcuyu profosyonel yapacağız diyorsanız,sizin altyapıda ki hatalarınız hiç bitmez.O yüzden iş işten geçmeden siz altyapıya olan bakışınızı değiştirmeyi deneyin.

Hiç yorum yok: