23 Şubat 2012 Perşembe

U20 DÜNYA KUPASI ve ŞEHİRLER

Genel seçimlerden sonra bir yazıda ''bizim de bakanımız olsun'' demiştim ama yanlış söylemişiz. Doğrusu bizimde milletvekilimiz olsun olacakmış. Milletvekili derken ama mecliste el kaldırıp indiren cinsten değil,şehri için çalışacak,devletin verdiği imkanları vekili olduğu şehre maksimum yararlanacak şekilde getirebilecek,her türlü organizasyonda şehrinin yer almasını sağlayacak milletvekilinden bahsediyorum. Yoksa diğer türlüsü Adana'da mevcut.

Yıllardır Aytaç Durak yüzünden Adana'nın imkanlardan mahruk bırakıldığı,geri kaldığından bahsettik.Artık bu görüşe inanmamaya başladım. Aytaç Durak'sız Adana'nın Durak'lı dönemden hiçbir farkı yok gibi. Aytaç Durak yokken yapılan icraatlar;metro duraklarına ücretsiz yolcu taşımak,akıllı dokunuş adı altında neden yapıldığını anlayamadığım değişiklikler yapılması(duygu cafe karşısında kebapçı ibo'nun yan tarafına yapılan köprü),milyon liralarla yapılan Altın Koza'dan öteye gidemedi. İki yılı aşkın bu dönemde ne köy otogarımız yenilendi,ne metroda gelişme oldu,ne de bir organizyon Adana'ya alınabildi. Seçimlerden sonra Necati Çetinkaya Adana'yı yatırım manyağı yapacağız demişti.Gerçekten yaptınız teşekkürler. Bizim mavi bulvarda turunç ağaçlarının dibini kazmışlar,daha çok meyve versin diye.

Mavilacivert.com da abiler U20 Dünya Kupası'nın oynanacağı şehirlerle ilgili konudan bahsetmiş.Geçen günlerde futbol federasyonunun internet sitesinde U20 Dünya Kupası maçlarının oynanacağı şehirlerin listesini verdiler.Listede yer alan 7 takım şu şekilde:İstanbul,Bursa,Antalya,Kayseri,Trabzon,Rize ve Gaziantep.Daha önce de Akdeniz Olimpiyatları'nın düzenleneceği şehir Mersin olarak belirlenmişti.

Bu listede yer alan şehirlerin hangi kriterler göz önüne alınarak belirlendiğini merak ediyorum. Önemli olan,öncelikli kriter nedir ? tesis bakımından zengin olmak mı ?,ulaşım olanakları bakımından gelişmiş olmak-kolay ulaşılabilir olmak mı ? yoksa bakanı olan,başbakanın-cumhurbaşkanının memleketi olan şehir olmak mı merak ediyorum. Ya da vekili olduğu şehir için çalışan,dertlenen,bulunduğu mevkiinin hakkını verebilecek,yaşadığı şehri umursayan milletvekillerine sahip olmak mı ?

Eğer diyorlarsa ki Rize,Kayseri tesis açısından yeterlidir,Adana'da tesis var,neden o şehirler tercih edliyorda Adana edilmiyor. Adana'da oynanacak stad yok diyorsanız; Mersin'de de stad yok,müsabakaların yapılacağı alanlar yok ama Akdeniz Olimpiyatları verildi. Stad ve tesislerin de en hızlı şekilde yapılacağı söylendi.Mersin'e tesisler, Rize'ye oteller turnuvalara yetişecek şekilde yapılıyorsa, Adana'ya da hayli hayli yapılabilirdi.

İki listede de Adana ve İzmir'in olmaması gerçekten ilginç. Mardan Stadı'nda maç oynanabiliyorsa İzmir Atatürk'te de oynanır, Adana 5 Ocak Stadı'nda da oynanır. Listede Şanlıurfa unutulmuş,düzenleyeceğimiz bir sonraki turnuvanın Şanlıurfa'da,oynanacak bir maçında Kasımpaşa Stadı'nda oynanmasını bekliyorum.

Hiç yorum yok: