28 Şubat 2012 Salı

Halkın Takımıysak Halk Tarafından Yönetilmeliyiz

DemirSpor artık gerçek anlamda kendini sevenlerin(taraftarının) eline geçmelidir. Yıllardır birilerinin gelip bizi düzlüğe çıkarmasını bekliyoruz ama gelin görün ki elimize geçen tek şey hezimet. Bu takım zihinsel engelliler tarafından yönetilseydi -emin olun-  bu kadar kötü yönetilmezdi. Çünkü bazen onlar bile bilmeden doğru yapar ama bizi yönetenler bir türlü doğru yolu bulamadılar. Artık taraftarın sazı eline alma zamanı geldi ve geçiyor. Bir an evvel bütün taraftar inisiyatifleri toplanmalı, yüz yüze konuşulmalı ve bu toplantının sonucuna göre hareket edilmelidir. Her ne şart altında olursa olsun taraftarlar yönetimde olmalıdır. İster yönetimin tamamı olmalı, eğer bu sağlanamazsa taraftar temsilcileri seçilecek başkanın listesinde olmalı ve aktif görevler almalıdır. Bu olduğu taktirde yıllardır bahsettiğimiz şeffaflık gerçekleşecektir. Bu konuda sadece interaktif ortamda kalemşörlük yapmak olmaz. En kısa zamanda (kongreden önce) taraftar temsilcileri toplanmalı ve tavrını ortaya koymalıdır. Artık küskünlük zamanı değil birlik olma zamanıdır. DemirSpor'umuza sahip çıkalım!

BİRKEZ DE BU HAKKI KULLANALIM

Yıılardır belediye patentli insanlar tarafından yöneltildi bu takım.Sonuç koca bir sıfır,on beşi aşkın yıldır artan borç hanelerinden başka bir icrat göremedik,bu kez de taraftarlar müdahil olsa olaya olmaz mı ?


OLMAYAN YÖNETİM İSTİFA ETTİ

Belediyeden spor fonu adı altında gelen parayı futbolculara dağıtmaya çalışanlar ve kulüp giderlerini bu para ile karşılamaya çalışanlar,belediyeden o paranın bundan sonra gelmeyeceğini öğrenir öğrenmez istifa ettiler.Mantık açısından doğru bir karar.Ortada dağıtacak bir para olmadığı için onlarında görevi bitmiş oldu.Bizi bize bıraksınlar,işin mutfağını öğrendik diyenler,başkan adayları çıktığında açıklamalar yapıp biz emanete sahip çıkmaya çalışıyoruz diyenler zoru görünce arkalarına bakmadan kaçtılar.

Şimdi belediyenin yeni bir ismi göstermesi veya medyanın yeni bir başkan adayı göstermesi yerine taraftarın yıllardır dillendirdiği Tam Bağımsız Adana Demir söylemini gerçekleştirmesinin tam da sırası olduğunu düşünüyorum.Başkalarının kaderimizi çizmesini beklemek ve bu çizilen kadere isyan etmek yerine;tüm taraftarın katkı koyacağı bir oluşum ile kendi kaderimizi kendimiz çizsek olmaz mı acaba.Zira bu kulübe yıllarını vermiş büyükler var.Bu sevda için kafa yoran,emek veren,çabalayıp duran insanların hiçte az olmadığını düşünüyorum.

27 Şubat 2012 Pazartesi

AKADEMİ LİGLERİ

Akademi Ligleri'nde maçlar oynanmaya devam ediyor.TFF internet sitesinde U16 ve U17 takımlarımızın haftasonu oynadıkları maç sonuçları yer alıyor.U15 ve U14 takımlarımızın maç sonuçlarını öğrenmek için kulübü ve tesisleri aradığımda;görüştüğüm ilk üç kişinin sonuçlardan haberi yoktu,dördüncü kişi de yanında bulunan birine sağolsun sordu ve sonuçları bana iletti.Sonuçların;U14 takımımızın Gaziantep Belediye ile oynadığı maçı 3-0 kazandığı,U15'lerin ise 1-0 mağlup olduğu şeklinde bilgi aldım.

U17 takımımız hafta sonu içerde oynadığı maçta Gaziantep Büyükşehir Belediye'yi 3-0 yenmeyi başardı.Gençlerimiz gurpta 11 maçta topladıkları 23 puan ile ikinci sıradalar.Lider ise yine 11 maçta topladığı 25 puan ile Gaziantepspor.1 Mart'ta Gaziantepspor ile deplasmanda karşılaşacağız.Grup liderliği açısından önemli bir maç olacak.


26 Şubat 2012 14:00ADANA DEMİRSPOR3-0GAZİANTEP B.Ş. BLD.SPOR
26 Şubat 2012 14:00TARSUS İDMAN YURDU2-1MERSİN İDMAN YURDU
26 Şubat 2012 14:00YENİ MALATYASPOR3-0İSKENDERUN DEMİR ÇELİKSPOR

U16 kategorisinde ise yine iç sahada Gaziantep Belediye ile oynadığımız maçı 1-0 kazandık.Grupta 11 maçta topladığımız 20 puan ile 4.sıradayız.Lider 12 maçta topladığı 28 puan ile Tarsus,ikinci ise 11 maçta 25 puan ile Gaziantepspor.Üçüncü sırada ise 13 maçta 21 puan ile Gaziantep Belediye yer alıyor.


26 Şubat 2012 12:00ADANA DEMİRSPOR1-0GAZİANTEP B.Ş. BLD.SPOR
26 Şubat 2012 12:00TARSUS İDMAN YURDU-MERSİN İDMAN YURDU
26 Şubat 2012 12:00YENİ MALATYASPOR0-1İSKENDERUN DEMİR ÇELİKSPOR

24 Şubat 2012 Cuma

BİZDE SORUYORUZ NEDEN ???

Az önce twitterda gördüm haberi.Şanlurfaspor'un bu hafta sonu Gaziosmanpaşa ile oynayacağı maç saha zemininin kötü olması nedeniyle Eyüp Stadı'na alınmış.Çifte standartın daniskası olan bu kararla ilgili Balıkesirspor'lu arkadaşlardan bir yazı var.Balıkesirspor Beyaz Grup'ta Şanlıurfaspor ile şampiyonluk mücadelesi veriyor.

Balıkesirspor'lu arkadaşların yazısı:http://www.hayalet10kolik.blogspot.com/2012/02/neden.html

Ve bizim Kızılcahamam maçını oynadığımız saha zemini !!!



MİLLİ TAKIM KADROLARI

Abdullah Avcı yönetiminde ki Milli Takım'da yeni dönem;yeni ekip ve yeni futbolcularla başlıyor.Slovokya ile Bursa'da oynayacağımız hazırlık maçının aday kadrosu belirlendi.Kadroda geçmiş yıllarda kadroda olduklarında çokça eleştirilen Servet Çetin,Gökhan Zan,Sabri Sarıoğlu,Selçuk Şahin gibi isimler yer almıyor.Ayrıca uzun süredir Milli Takım kalesini koruyan Volkan ve yine yıllardır Milli Takım'da görmeye alışık olduğumuz Emre Belezoğlu'da kadroda yer almayan isimler.Ancak Volkan,Egemen,Emre gibi isimlerin ilerleyen zamanlarda kadroda yer alacağını düşünüyorum.

Defans hattında Hasan Ali Kaldırım,Eren Güngör,Serdar Aziz gibi yeni isimler yer alırken,orta sahada Alper Potuk,Necip gibi isimlerin kadroya alınmaması daha önceleri eleştiri konusu olmuştu.Bu isimlere de kadroda yer verildi.Beklenildiği üzere Selçuk İnan,Olcan Adın,Burak Yılmaz,Tolga Zengin,Mustafa Pektemek gibi  formda isimlerde kadroda yer alıyor.

A Milli Takım Kadrosu
ADI SOYADITAKIMI
1- CENK GÖNENBEŞİKTAŞ A.Ş.
2- SİNAN BOLATSTANDARD LIEGE
3-TOLGA ZENGİNTRABZONSPOR A.Ş.
4-EREN GÜNGÖRKAYSERİSPOR
5- GÖKHAN GÖNÜLFENERBAHÇE A.Ş.
6- HASAN ALİ KALDIRIMKAYSERİSPOR
7- İSMAİL KÖYBAŞIBEŞİKTAŞ A.Ş
8- ÖMER TOPRAKBAYER 04 LEVERKUSEN
9-SERDAR AZİZBURSASPOR
10- SEMİH KAYAGALATASARAY A.Ş.
11-SERDAR KESİMALFENERBAHÇE A.Ş.
12- ALPER POTUKESKİŞEHİRSPOR
13- ARDA TURANCLUB ATLETICO DE MADRID
14- CANER ERKİNFENERBAHÇE A.Ş.
15-MEHMET EKİCİSV WERDER BREMEN
16- MEHMET TOPALVALENCIA C.F.
17-NECİP UYSALBEŞİKTAŞ A.Ş.
18-NURİ ŞAHİNREAL MADRID CF
19- OLCAN ADINTRABZONSPOR A.Ş.
20- OLCAY ŞAHAN1.FC KAISERSLAUTERN
21- SELÇUK İNANGALATASARAY A.Ş.
22-SONER AYDOĞDUGENÇLERBİRLİĞİ
23- TUNAY TORUNHERTHA BSC BERLIN
24- UMUT BULUTTOULOUSE FC
25- MEVLÜT ERDİNÇSTADE RENNAIS FC
26- MUSTAFA PEKTEMEKBEŞİKTAŞ A.Ş.
27- BURAK YILMAZTRABZONSPOR A.Ş.



Ümit Milli Takım kadrosunda ise daha önce A Milli Takım'da yer almış olan Sercan Yıldırım,Galatasaray'da başarılı bir sezon geçiren Emre Çolak,geçen sene Adana Demirspor kadrosunda yer alan başarılı defans oyuncusu Murat Akça,Gaziantep takımının bu sezon suskun golcüsü Cenk Tosun,Arsenal'den Oğuzhan ve Antalyaspor'da oynadığı futbolla dikkat çeken Emrah dikkat çeken isimler.

Ümit Milli Takım Kadrosu
Oyuncu Adı Soyadı
Kulübü
Burak KAPLANBeşiktaş A.Ş.
Umut KAYABeşiktaş A.Ş.
Musa ÇAĞIRANBursaspor
Sezer ÖZMENÇaykur Rizespor A.Ş.
Rıdvan ŞİMŞEKElazığspor
Gökay IRAVULFenerbahçe A.Ş.
Özgür ÇEKFenerbahçe A.Ş.
Emre ÇOLAKGalatasaray A.Ş.
Serkan KURTULUŞGalatasaray A.Ş.
Sercan YILDIRIMGalatasaray A.Ş.
Cenk TOSUNGaziantepspor
Özkan KARABULUTGençlerbirliği
Barış BAŞDAŞKasımpaşa
Şahin AYGÜNEŞKasımpaşa
Furkan ÖZÇALKayserispor
Emrah BAŞSANMP Antalyaspor
Musa NİZAMMP Antalyaspor
Murat AKÇASivasspor
Ömer BAYRAMNAC Breda
Oğuzhan ÖZYAKUPArsenal


A2 Milli Takım Adana'da

A2 Milli Takım ise Estonya ile oynayacağı maç için kamp programını Adana'da yapacak.26 Şubat Pazar günü Adana'da toplanacak olan Milli Takım'ın kamp programı şöyle:

27 Şubat Saat 15:00 Adana Demirspor Aytaç Durak Tesisleri (15 Dakika Basına Açık)
28 Şubat Saat 15:00 Adana Demirspor Aytaç Durak Tesisleri (15 Dakika Basına Açık)

A2 Milli Takım'ın maçı ise 29 Şubat Çarşamba saat 16:00'da Adana 5 Ocak Stadı'nda.A2 Milli Takım'ın teknik direktörlüğünü Gökhan Keskin yapıyor.Kadroda ise Ferhat Kiraz,Okan Salmaz,Kemal Tokak,Turgut Doğan,Sefa Yılmaz ve Aykut Demir gibi dikkat çeken isimler yer alıyor.  

A2 Milli Takım Aday Kadrosu
Oyuncu Adı Soyadı
Kulübü
Okan SALMAZAdanaspor A.Ş.
Ferhat KİRAZBoluspor
Emre GÜRALBucaspor
Veysel SARIEskişehirspor
Fehmi Mert GÜNOKFenerbahçe A.Ş.
Turgut Doğan ŞAHİNGaziantepspor
Aykut DEMİRGençlerbirliği
Murat DURUERGençlerbirliği
Ali KUCIKGöztepe A.Ş.
Mahmut TEKDEMİRİstanbul BBSK
Sefa YILMAZKayserispor
Serkan ŞAHİNKonyaspor
Ahmet İlhan ÖZEKManisaspor
İshak DOĞANMKE Ankaragücü
Ertuğrul TAŞKIRANSamsunspor
Kemal TOKAKSamsunspor
Deniz YILMAZFSV Mainz 05
Jem Paul KARACANReading FC

23 Şubat 2012 Perşembe

U20 DÜNYA KUPASI ve ŞEHİRLER

Genel seçimlerden sonra bir yazıda ''bizim de bakanımız olsun'' demiştim ama yanlış söylemişiz. Doğrusu bizimde milletvekilimiz olsun olacakmış. Milletvekili derken ama mecliste el kaldırıp indiren cinsten değil,şehri için çalışacak,devletin verdiği imkanları vekili olduğu şehre maksimum yararlanacak şekilde getirebilecek,her türlü organizasyonda şehrinin yer almasını sağlayacak milletvekilinden bahsediyorum. Yoksa diğer türlüsü Adana'da mevcut.

Yıllardır Aytaç Durak yüzünden Adana'nın imkanlardan mahruk bırakıldığı,geri kaldığından bahsettik.Artık bu görüşe inanmamaya başladım. Aytaç Durak'sız Adana'nın Durak'lı dönemden hiçbir farkı yok gibi. Aytaç Durak yokken yapılan icraatlar;metro duraklarına ücretsiz yolcu taşımak,akıllı dokunuş adı altında neden yapıldığını anlayamadığım değişiklikler yapılması(duygu cafe karşısında kebapçı ibo'nun yan tarafına yapılan köprü),milyon liralarla yapılan Altın Koza'dan öteye gidemedi. İki yılı aşkın bu dönemde ne köy otogarımız yenilendi,ne metroda gelişme oldu,ne de bir organizyon Adana'ya alınabildi. Seçimlerden sonra Necati Çetinkaya Adana'yı yatırım manyağı yapacağız demişti.Gerçekten yaptınız teşekkürler. Bizim mavi bulvarda turunç ağaçlarının dibini kazmışlar,daha çok meyve versin diye.

Mavilacivert.com da abiler U20 Dünya Kupası'nın oynanacağı şehirlerle ilgili konudan bahsetmiş.Geçen günlerde futbol federasyonunun internet sitesinde U20 Dünya Kupası maçlarının oynanacağı şehirlerin listesini verdiler.Listede yer alan 7 takım şu şekilde:İstanbul,Bursa,Antalya,Kayseri,Trabzon,Rize ve Gaziantep.Daha önce de Akdeniz Olimpiyatları'nın düzenleneceği şehir Mersin olarak belirlenmişti.

Bu listede yer alan şehirlerin hangi kriterler göz önüne alınarak belirlendiğini merak ediyorum. Önemli olan,öncelikli kriter nedir ? tesis bakımından zengin olmak mı ?,ulaşım olanakları bakımından gelişmiş olmak-kolay ulaşılabilir olmak mı ? yoksa bakanı olan,başbakanın-cumhurbaşkanının memleketi olan şehir olmak mı merak ediyorum. Ya da vekili olduğu şehir için çalışan,dertlenen,bulunduğu mevkiinin hakkını verebilecek,yaşadığı şehri umursayan milletvekillerine sahip olmak mı ?

Eğer diyorlarsa ki Rize,Kayseri tesis açısından yeterlidir,Adana'da tesis var,neden o şehirler tercih edliyorda Adana edilmiyor. Adana'da oynanacak stad yok diyorsanız; Mersin'de de stad yok,müsabakaların yapılacağı alanlar yok ama Akdeniz Olimpiyatları verildi. Stad ve tesislerin de en hızlı şekilde yapılacağı söylendi.Mersin'e tesisler, Rize'ye oteller turnuvalara yetişecek şekilde yapılıyorsa, Adana'ya da hayli hayli yapılabilirdi.

İki listede de Adana ve İzmir'in olmaması gerçekten ilginç. Mardan Stadı'nda maç oynanabiliyorsa İzmir Atatürk'te de oynanır, Adana 5 Ocak Stadı'nda da oynanır. Listede Şanlıurfa unutulmuş,düzenleyeceğimiz bir sonraki turnuvanın Şanlıurfa'da,oynanacak bir maçında Kasımpaşa Stadı'nda oynanmasını bekliyorum.

20 Şubat 2012 Pazartesi

KIZILCAHAMAM 0 - 0 ADANA DEMİRSPOR



Yukarıda ki bulunan resimlerde ki sahada bugün futbol maçı oynandı.

Dün oynanmayan maç bugün aynı zeminde oynandı.Dünden bugünün tek farkı Adana Demirspor taraftarının tribünde kalabalık şekilde olamayışıydı.Saygı değer kadın başkan ve Adana Demirspor yönetimleri oradaydı ama biz dünkü gücümüzle yoktuk.Dün taraftar neden geldi maçın oynanmayacağı belliydi diyebilen Demirspor yöneticisi bugün maç o zeminde oynanırken;ortalıklarda görünmedi.Ne bir ses.. ne bir haber..Maç adına bizim adımıza tek olumlu şey sakatlık olmamasıydı.Buzdan tarlada oynanan maçta Raşit ve İlhan ile gol pozisyonlarına da girdik ama malesef golü bulamadık.Ayakta durmanın beceri sayılacağı maçta da futbolculardan gol beklemek biraz haksızlık olurdu.Lider Bandırmaspor ile puan farkı dört,haftaya kendi sahamızda Ünyespor ile oynayacağız.Fethiyespor haftayı maç yapmadan geçirecek ve Bandırmaspor ise Körfez FK deplasmanına çıkacak.


Resimler http://www.adanademirspor.net/'den alıntıdır.

KIRMIZI GRUP HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ

21.haftasını geride bıraktığımız Kırmızı Grup'ta,elverişsiz saha şartları bahane edilerek ertelenen bizim maçımız dışında tüm maçlar oynandı.Geçen hafta liderliği ele geçiren Fethiyespor o koltukta sadece bir hafta kalabildi.Fethiyespor 1461 Trabzon deplasmanından 2-1 mağlup olarak ayrıldı ve lig liderliğini Bandırmaspor'a kaptırdı.Fethiyespor'un maçta çok net pozisyonları kaçırdığı ve maç 2-1 iken bir toplarının direkten döndüğü söyleniyor.Ayrıca 1461 Trabzon'da Samet Albayrak iknici yarı forma şansı buldu.Maç Avni Aker Stadyumu'nda oynandı.

Diğer yandan geçen hafta bizi evimizde mağlup eden Eyüpspor ile son haftaların başarılı takımı Çankırıspor,İstanbul'da 0-0 berabere kaldılar.Ünyespor ise evinde oynadığı maçta Sarıyer'i 2-1 mağlup etmeyi başardı.Sarıyer'in tek sayısı golcü futbolcu Sinan Pektemek'ten geldi.Sinan'ın ligde 9 golü bulunuyor.Körfez FK ise Mardinspor karşısında hükmen galip sayıldı.

Bandırmaspor ise üç hafta üst üste mağlup olmasına rağmen bu hafta kazandığı maçla hala lider durumda.Üç haftada 9 puan kaybedip hala lider olmak Bandırma'nın ligin ilk yarısında ne kadar iyi bir grafik çizdiğini anlamaya yeter.Bu hafta ise evlerinde beklenildiği gibi Adıyamanspor'u 2-1 ile geçerek,geçen hafta kaptırdıkları liderlik koltuğuna takrar oturdular.

TOPLU SONUÇLAR
 Türkiye - 2.Lig Kırmızı Grup
13:30MSEyüpspor0 - 0Çankırıspor


13:30MSKırklarelispor1 - 0Denizli Bld.


13:30MSAlanyaspor2 - 1Şekerspor


13:30MSBandırmaspor2 - 1Adıyamanspor

13:30Hük.Mardinspor0 - 3Körfez Futbol Kulübü
13:30MSÜnyespor2 - 1Sarıyer

13:30MS1461 Trabzonspor2 - 1Fethiyespor



PUAN DURUMU
1.BANDIRMASPOR20 37
2.FETHİYESPOR20 36
3.KÖRFEZ FUTBOL KULÜBÜ19 32
4.ADANA DEMİRSPOR19 32
5.1461 TRABZON19 31
6.KIZILCAHAMAMSPOR A.Ş.19 29
7.DENİZLİ BELEDİYESPOR20 28
8.ALANYASPOR19 28
9.SARIYER20 28
10.KIRKLARELİSPOR20 26
11.ALTINORDU19 24
12.ÇANKIRISPOR20 24
13.EYÜPSPOR20 23
14.ÜNYESPOR20 22
15.BEYPAZARI ŞEKERSPOR20 22
16.ADIYAMANSPOR20 16
17.MARDİNSPOR20 3