29 Ekim 2011 Cumartesi

SEYREDİLESİ PROGRAM 10'LARIN KITASI ve ARJANTİN'İN DEMİRSPORLULARI

TRT Spor'da Aslı Pelit'in sunumuyla 10'ların Kıtası adlı belgesel tadında çok güzel bir program ekranlara geliyor. Güney Amerika futboluna ilgi duyanlar için kaçırılmaması gereken bir program. Programda bugüne kadar Velez Sarsfiedl-San Lorenzo rekabeti, Brezilya'nın köklü kulüplerinden ve son 10 yıla damgası vuran Internacional, Arjantin'in Demirsporlular'ı FERRO, Uruguay'ın 111 yıllık derbisi Penarol-Nacional, dünyanın en büyük derbilerinin başında gelen Superclasico River-Boca rekabeti, River Plate özel bölümü ve kıtaya damgasını vurmuş daha birçok kulüp ve futbolcularla röportajlara yer verildi.


                                         
Geçen bölümlerde izlediğim Ferro Carril Oeste ise bize benzer özellikler taşıyan bir takım. Buenos Aries'in Caballito semtinin takımı ve takımı demiryolu işçileri kurmuş. Şuanda 2.ligde mücadele ediyorlar ve taraftarlar kulübü ekonomik sıkıntılardan kurtarmak için kulüp için çalışıyorlar ve kulübü borçlardan kurtarmak için herkes kulübe aidat ödüyor. Ayrıca deplasmanlara hala trenlerle gidiyorlar. 20'li yaşlarda ki hiçbir taraftarları 1.ligi görmemişler ama sorulan sorulara, bu bize aileden kalan bir tutku, bağlılık diyorlar. Hatta bir-iki tanesi takımın 1980-84 yılları arasında yaşadığı müthiş günleri babasından dinlediğin anlatıyor, başka bie bayan ise o şampiyonluklarda stadda babasını ağlarken gördüğünü söylüyor. İki defa 1.lig şampiyonlukları var ve tıpki bizim gibi uzun süre ikinci liglerde mücadele etmişler. En büyük hayalleri 80'li yıllarda ki başarılı dönemlere geri dönmek. Ekranlara gelen bölümde River Plate ile kendi sahalarında oynadıkları ve 0-0 biten maçın öncesi, stada gidişleri ve taraftarın düşüncelerine de yer verildi. (hatta Aslı Pelit,Türkiye'de de demiryolu işçilerinin kurduğu bir takım var, onlara birşeyler demek ister misiniz dedi ) Futbol dışında basketbol ve voleybol dallarında da mücadele ediyorlar




3 PUAN GÜZEL

Bugün evimizde oynadığımı 1461 Trabzon maçını Erçağ'ın attığı goll 1-0 kazanarak busezon içsahada ki ilk galibiyetimizi aldık.Maçı izleyemesemde;takımın çok iyi oynamadığı,rakibin topunun direkten döndüğü,son dakikada rakibin attığı golün elle oynama gereşçesiyle iptal edildiği,Murat Göğebakan ve Mahmut Çelikcan'ın da maçta olduğu,takımımızın sahaya ay-yıldızlı kırmızı tşörtlerle çıktığı söylenenler.

MÜCADELEYE DEVAM...

CUMHURİYET ÇOCUKLARI ATALARI gibi ONURLARIYLA ÖLECEKLER


Tüm Demirsporlular'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlu ve Mutlu Olsun.

28 Ekim 2011 Cuma

1461 Trabzon Maçı Tribün Gelirleri Van'a

Resmi sitede haber olarak verilmiş.Yarın 13:30 da 5 Ocak Stadı'nda oynayacağımız 1461 Trabzon maçının hasılatını Van'da ki kardeşlerimize bağışlayacaklarını açıklamış başkan,çok yerinde bir karar olmuş-tebrik etmek gerekiyor.
Ayrıca bizlerde bireysel olarak yardımlar yapıp,koliler hazılamalı,kara kışın kapıya dayandığı şu günlerde ordaki kardeşlerimize Demirspor atkıları ulaştırmalıyız.

27 Ekim 2011 Perşembe

1461 Trabzon Maçı

Maçımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na denk geliyor,maç cumartesi günü saat 13:30 da başlayacak.Rakip 1461 Trabzon,kadrolarında ki futbolcuların büyük bölümünü Trabzonspor altyapısından yetişmiş oyuncular oluşturuyor,doğal olarakta oyuncuların büyük bölümü Karadenizli.Takımda Akçaabat Sebat ve Aralıkspor'dan oyuncularda var.Zaten buradan parlayan futbolcular Trabzonspor'un yolunu tutuyor.

Alanya maçında alınan galibiyet inşallah bir serinin başlangıcı olur,vurduğumuz gol olur inşallah.

MÜCADELEYE DEVAM...

26 Ekim 2011 Çarşamba

AKADEMİ LİGİ İLK HAFTA MAÇLARIMIZ



U-14'ler  İskenderun Demir Çelikspor : 3 - 5  Adana Demirspor

U-15'ler İskenderun Demir Çelikspor : 1 - 5  Adana Demirspor

U-16'lar Adana Demirspor : 2 - 2  İskenderun Demir Çelikspor

U-17'ler Adana Demirspor : 5 - 1  İskenderun Demir Çelikspor

U-18'ler Ankaraspor : 2 - 2  Adana Demirspor

MÜCADELEYE DEVAM...

24 Ekim 2011 Pazartesi

3 PUAN ALMAK GÜZELMİŞ


Deplasmanda Alanyaspor'u 3-1mağlup ettik ve 42 gün sonra kazanmayı başardık ve galibiyetin ne olduğunu hatırladık.Golleri Emre,mehmet ve Soner kaydetti.Busene bende takımı ilkdefa izlemiş oldum.Sene başında busene Burhan,Samet gibi adamların kolay kolay bukadroda yer bulamayacağını söylemiştim ama ikiside başlarda banko oynadılar.Şimdi ise Burhan'sız bir hücum hattı ve daha hareketli bir görüntü var.Dileğim bu galibiyetin bir başlangıç olması ve seri galibiyetlere başlamamız.

7.Hafta sonucu 9 puanla 6.sıradayız ve bizle puanı aynı olan dört takım daha var.Lider Bandırmaspor ve puanı 19,Kızılcahamam ise 16 puanla ikinci.Bu hafat içerde 1461 Trabzon ile oynuyoruz ve maç cumartesi günü.

Buarada Süper Lig'den uzak 6000 Gün oldu...

Toplu Sonuçlar







Alanyaspor1 - 3Adana Demirspor



Bandırmaspor4 - 0Mardinspor



Eyüpspor0 - 0Altınordu



Fethiyespor0 - 0Denizli Bld.



Kırklarelispor2 - 0Çankırıspor



Kızılcahamamspor A.Ş.2 - 3Körfez Futbol Klubü




Ünyespor0 - 0Adıyamanspor



1461 Trabzonspor2 - 0Sarıyer