21 Mayıs 2011 Cumartesi

Kangren Olmuş Dertlere Deva(mı)dır Kongre?

Yine umutlarımıza tecavüz edildi ve biz yine de "Kafana göre Adana Demir" dedik. Gerçi şahsen bu slogandan sıkılmaya başladım. Ne var bir defa da İbrahim'in, Ahmet'in, Mehmet'in kafasına göre olsa diyorum kendi kendime! Bu yılki başarısızlığın temelinde futbolcular veya teknik heyet değil yönetim vardır. 13 asil 13 yedekten oluşan bir yönetim listesi verildi ama gelin görün ki ortalıkta Sn. Tuncel ve Kandemir'den başkasını göremedik. Dolayısıyla bu hem teknik heyette hem futbolcularda rehavete yol açtı. Parayı veririm başarı gelir mantığıyla hareket edilirse olacağı buydu ve oldu. Nerede umre çağına gelmiş topçu varsa takıma dolar ve SSK'dan prim doldurur. Başka da bir halta yaramazlar ( Onur(suz) Çubukçu, Şener, Berkay, Gürol falan filan...). hal böyle olunca da 60. dakikada beni değiştir diye kenara talimat vermeye başlarlar bu futbol emek(l)çileri! Bizi eze eze yenen Bandırma'nın topçularından bazıları amatörden gelmeydi. bizimkilerin geçmişine bak tepeden aşağıya gelme! Her zaman söylüyoruz bize başarıya aç futbolcular lazım ama her seferinde paraya aç başarıya tok futbolcular geliyor. Umarım aptal saptal transferlerin olmadığı, daha güçlü ve futboldan anlayan insanların yönetimde olduğu bir sezon yaşarız ve artık eleştiri yazısı yazmayız. Allah yardımcımız olsun! Bir de Sn. Tuncel madem yönetim kurulundan para istemiyorsun ne olur beni de al yönetime. Hiç sesimi çıkarmam köşede otururum!

20 Mayıs 2011 Cuma

SENDEN VAZGEÇMEM

YİNE BİZE HASRET BİZE YİNE ÖZLEM VAR...

Yine umut fakirin ekmeği demiş başlamıştık sezona,belki bukez Bekir Çınar için olur-o özlenen kupa gelir bizde Bekir Başkana götürürüz ümidiyle başlamıştık.Takımın başkanı uğursuzluğuna inandığım Mustafa Tuncel'di ve 3 sezonda süper lig ve kalıcı gelirler sözü vererek başladığı sezona;teknik direktör olarak milli takımlarda yardımcı hocalık yapmış Soner Tolungüç'ü geitrdi.Ve bir önceki sezon sonunda yönetim belirsizliği nedeniyle Süleyman,Tayfun,Barış,Orhan Terzi hatta Aydın Tabak gibi isimleri elimizden kaçırdık.Olsun bizim için önemli değildi nasıl olsa para bizdeydi ve takım bulamayan her oyuncuya Demirspor'da mutlaka yer vardı ve nitekim sezona;kaleye Emrah,Hüseyin defansa;Hakan,Murat,Evren,Erol Yükseker,Atahan,Ufuk,Caner,Volkan Bekiroğlu,Metin Fidan ortasahaya:Oğuz,Aydın,Ali Cemal,Timuçin,Ali Kemal,Koray Kurt,Samet Özen,Mehmet Ali forvete;Burhan,Aytek,İsa Bağcı ve Ertan Koç'u transfer ederek başladık.İlk haftalarda takımın mücadelesi herkes tarafından beğeniliyor ve Burhan Coşkun attığı gollerle takımı sırtlıyordu.Tokat maçında alınan yenilgi hiç umutsuzluğa yol açmamıştı takım iyi oynuyordu taki dillerde dolaşan Kocaelispor maçına kadar;o maçta sahada mücadele etmeyen birtakım vardı ve alınan yenilgiden sonra Sakarya maçına tamamen farklı bir kadroyla çıkılmıştı ve bu maçtan sonra takım içinde aile içinde olanları dışarı sızdıranların olduğu söylenmişti.İlk yarı boyunca Dardanel maçı ve taraftarın aldırdığı Tarsus maçlarını geriden gelerek 3-2 almıştık ama takım içsahada kazanırken deplasmanda yoklara oynuyordu.

Bu sezon ayrıca 70.yılımızı kutluyorduk ve kulüp binasında başlayan törende birkez daha Demirspor'lu olmanın gururunu yaşarken,Mustafa Tuncel'in konuşmasıyla böyle bir başkanımızın olmasının hüznünü yaşadık.Yine kasaba takımlarına değindi,Hasan Şaş ve Fatih Terim'in bu takımın gurur kaynağı olduğunu söyledi.

İlk yarı boyunca oynadığımız 17 maçta 7 galibiyet 5 beraberlik 5 yenilgi aldık ve 18 gol atıp 16 gol yedik,iç sahada oynadığımız 8 maçda 5 galibiyet 2 beraberlik 1 yenilgi alırken 12 gol atıp 7 gol yedik.Dış sahada ise oynadığımız 9 maçın 2 sini kazanırken 4 ünü kaybedip 3 ünde berabere kaldık ve bu maçlarda 9 gol yerken 6 gol attık.İlk yarı boyunca genel görüntümüz az gol atıp az gol yiğen,iç saha maçlarını kazanan dış sahada varlık gösteremeyen takımı görüntüsündeydi ve ligin ilk yarısını 26 puanla dördüncü sırada tamamladık.

İkinci yarıya ise teknik direktörün isteği üzerine Evren,Erol,Caner,Atahan,Oğuz,Ahmet Çenet,Emrah,Aytek,Ali Cemal,Metin Fidan,Timuçin gibi isimleri yollarken;Samet Albayrak,Ali Cansun,Serkan,Adem,Gürol,Metin Aktaş,Efecan,Metin Tuğlu,Muzaffer,Onur Çubukcu,Çetin,Berkay,Şener,Hacı Kalın gibi isimleri transfer ederek başladık ve ikinci yarının ilk beş haftasında içsahada ki Elazığ galibiyeti hariç varlık gösteremeyen ve deplasmanda Tokatspor'a 3-0 kaybeden takımımızın teknik sorumlusu istifa etti ve giderkende Demirspor'un başarısını istemeyenleri,içerden Demirspor'u bitirmeye çalışanların olduğunu ve başkana bunları rapor ettiğini söyleyerek 50 küsür transfer,6 kaleci transferi,sadece devre arasında 15-16 transfer yaparak rekorlar kırarak takımdan ayrıldı.Yerine Ali Güneş getirildi ve birlikte geldiği kondisyonerle birlikte takımı 100 metreyi 15 saniyede koşturacaklarını söyledi.

İkinci yarı boyunca ise oynadığımız 17 maçın 6 sını kazanıp 5 ini kaybedip 6 sında da berabere kaldık.Ali Güneş görevde olduğu 12 maç boyunca 5 galibiyet 4 beraberlik 3 yenilgi aldı.Deplasmanda ki Dardanelspor maçında oynanan oyun çok tepki çekerken Ali Güneş döneminde oynanan güzel bir maç aklıma gelmedi benim.Sezonu 50 puanla beşinci bitirerek play-off oynamaya hak kazanırken Beyaz Grubun beşincisi olan Yeni Malatya 58 ve yarı finalde yenildiğimiz Bandırmaspor sezonu 67 puanla tamamladılar.

Play-offlara yine büyük umutlarla gitmiştik,belki totem belki geçmiş yılların birikimiyle eleniriz düşüncesi vardı herkesde ve rakip Yeni Malatyaspor'du,2000'den fazla Demirspor'lu tribünde yerini almıştı,takım çok iyi oynuyordu ama rakip golü bulmuştu,dakikalar 120+1 i gösterirken Ertan golü atınca ve penaltılarda Metin kalesinde devleşince bu iş olacak demiştik,bu bir işaret demiştik.Ancak Bandırma maçında yüz metreyi 15 saniyede koşturacağını söyleyen hocamız oyuncularının 60 dakikayı bile kaldıramayacağını gördü ve ilk bir saatte tüm oyuncu değişikliği haklarını kullandı,aynı hoca play-offları garantileyerek çıktığımız Pendik maçında defansın enönemli oyuncusu Murat Akça'yı oynatmış ve Murat o maçta sakatlanarak play-offlarda oynayamamıştı.Ben tribünde olduğum için maçı tam izleyemedim ama izlediğim kadarıyla ve arkadaşların yorumlarından anladığım şuydu ; sanki Barcelona ile La Liga'nın orta sıra bir takımının maçı gibiydi,oyunu Bandırma domine etti,Demirspor'lu oyuncular sıkça faule başvurdu,Burhan,Metin gibi oyuncuların sahada koşacak halleri yoktu.Rakip Bandırma ise 40 futbol topu karşılığı transfer ettiği oyuncusu ve Orhan,Enver,Ali Serin ve Mustafa gibi etkili oyuncularla çok iyi oynuyordu ve önce golü biz bulsakta maçı Bandırma 3-1 kazanarak finale adını yazdırdı.40 futbol topu karşılığı transfer yapan takım yarı finale çıkarken 500 milyara transfer yapan takım elendi.Ve birsezon daha böylece bitti bizim için...Ha buarada söylemeyi unuttum kalıcı gelir için adım felan atılmadı.

Umudumuz gelecek yıl Adem,Serkan,Ali Cansun,Metin Tuğlu gibi isimler yerine 40 futbol topu karşılığı yürekten oynayan oyunculardan kurulacak,bize inanın,taraftarın desteğine ihtiyacımız var gibi bıkkınlığa yol açan sözler yerine,hiçbirşey için olmasada aldığı para için oynayabilecek futbolcular ve 100 metreyi 15 saniyede koşturmak yerine 90 dakikalık maçları çıkarabilecek,deplasmanda maç kazandırabilecek oyuncular yaratabilen bir teknik direktörün bulunması...

15 Mayıs 2011 Pazar

DÜŞLER PEŞİNDEYİZ 1

120. dakikada atılan golle Allah bugün iyi oynayanın,stada gelen yaklaşık 2500 inanmış insanın,belkide uzun süre sonra Demirspor'un kazanmasını istedi.Rakibimiz Bandırmaspor.
Teşekkürler Allah'ım... Teşekkürler Ertan...
 Teşekkürler METİN AKTAŞ...


13 Mayıs 2011 Cuma

DÜŞLER PEŞİNDEYİZ DÜŞTÜK PEŞİNİZE

Adana Demirspor forması giyen siz futbolcular şampiyon olmanız için o kadar sebep var ki,bu yüzden Allah aşkına;

-Bu takım uğruna malını yetmedi canını verenler için
-Yıllardır gitmedik il-ilçe bırakmayanlar için
-Pazar günü maçta olacak 1500-2000,TV başlarında olacak yüzbinler için
-İstanbul,Ankara veya başka bir ilde hatta yurtdışında atkısı boynunda gezenlerin daha bir gururla gezmesi için
-Bursa ve Giresun'da göz yaşı dökenlerin bu kez mutluluktan göz yaşı dökmesi için
-Bu şehre ihanet edenlerin utanması için
-Gazipaşa Bulvarı'nı yakmamız için
-Şampiyon olduğumuz gün sizi omuzlarında Adana'da dolaştırmaya yemin etmişler için
-Bize dünümüzü getirin size yarınlarımızı verelim diyebilen insanların olduğu takımın futbolcuları olduğunuz için
-Bunların hiçbirinin sizin için önemi yoksa bile aldığınız paranın hatrı için oynayın...

10 Mayıs 2011 Salı

RAKİBİMİZ YENİ MALATYASPOR

Yine umutla,belki budefa olur düşüncesiyle,heyecanla Antalya'ya gidiyoruz...
Final yolunda ki ilk engel Yeni Malatyaspor
Finale kadar MÜCADELEYE DEVAM...


15 Mayıs Pazar
1.Maç
YENİ MALATYASPOR
ADANA DEMİRSPOR
Mardan Antalyaspor
17.00
2.Maç
BANDIRMASPOR
BEYPAZARI ŞEKERSPOR
Mardan Antalyaspor
20.30
16 Mayıs Pazartesi
3.Maç
SAKARYASPOR A.Ş.
KONYA TORKU ŞEKERSPOR
Mardan Antalyaspor
17.00
4.Maç
EYÜPSPOR
BUGSAŞSPOR
Mardan Antalyaspor
20.30
18 Mayıs Çarşamba
5.Maç
1. Maç Galibi
2. Maç Galibi
Mardan Antalyaspor
19.00
19 Mayıs Perşembe
6.Maç
3. Maç Galibi
4. Maç Galibi
Mardan Antalyaspor
19.00
22 Mayıs Pazar FİNAL
7.Maç
5. Maç Galibi
6. Maç Galibi
Mardan Antalyaspor
19.00

7 Mayıs 2011 Cumartesi

U18 Finalleri

Antalya'da gelecek hafta oynamaya hiç yabancı olmadığımız play-offl maçlarına çıkacağız ama onun öncesinde yine Antalya'da U18 takımımız yaş grubunda şampiyonluk mücadelesi verdi.İlk maçında Manisaspor ile 2-2 berabere kalan gençlerimiz ikinci maçta Gençlerbirliği'ni 2-1 yenerek Fenerbahce ile finale çıkmak için mücadele etme fırsatı yakalasada maçı 3-0 kaybetti.Yarın Galatasaray ile üçüncülük maçına çıkacaklar onları şimdiden kutluyoruz.Onlar şampiyon olamasada o turnuvalarda olmalarını önemsiyoruz ancak o turnuvalarda herzaman olupta birde şampiyon olması gerekenlerin gelecek hafta gerekeni yapmalarını bekliyoruz,şimdiden futbol şansının play-off mücadelesi boyunca yanlarında olması dileğiyle...