28 Nisan 2011 Perşembe

REKLAM KOKAN HAREKETLER BUNLAR

Yıllardır tek bir iktidar milletvekili göremedik maçlarımızda ama şehrimiz milletvekillerinden ve yeni dönemde ki adaylar arasında da yer alan Necdet Ünüvar'ın aklına seçimlere 1,5 ay kala gelmişiz nedense .Sayın vekil twitterda ki hesabında çok önemli Fethiye maçı öncesi Adana Demirspor'lu futbolcuları ziyaret ettik demiş. Biz bugüne kadar birçok önemli maça çıktık ne öncesinde nede maçlarda sizleri göremedikBende başka kapıya demek istiyorum Necdet Hoca'ya.

25 Nisan 2011 Pazartesi

BAŞINIZ SAĞOLSUN BALKES

Balıkesirspor'un devre arası BJK'den kiraladığı Emre İncemollaoğlu geçirdiği trafik kazası nedeniyle hayatını kaybetti,tüm Balıkesir camiasının başısağolsun...

17 Nisan 2011 Pazar

EYÜPSPOR 1 - 1 ADANA DEMİRSPOR

Çember daraldıkça bizim için gerilimde artıyor,yine başladık hesap-kitap işlerine,şu berabere kalsa,bu yenilse diye hesap işleri sayesinde kombinasyon yeteneğimiz gelişir oldu artık.Maçın ilk yarısında Kadir'le iki pozisyon kaçırdık,ikinci yarıda Eyüpspor maçta ki ilk pozisyonunda golü buldü ve maç böyle bitecek gibi gözükürken Metin Tuğlu şık bir frikik golüyle beraberliği getirdi.

Grupta Sakaryaspor deplasmanda 1461 Trzbzon'a yenilince aramızdaki fark iki puana kadar inerken,bizim hemen bir puan gerimize evinde Dardanelspor'u 4-2 yenen Fethiyespor geldi.Bu üçlünün arasında ki play-off mücadelesinde mutlu sona ulaşan iki takımdan inşallah birisi biz oluruz.Kalan üç maçımızın ikisini içerde oynarken,Fethiye deplasmanına gideceğiz.

Liderlik yarışında ise evinde Kocaelispor'u 3-0 yenen Elazığspor,yine evinde TİY'e 1-0 yenilen Konya Şeker ile arasında ki farkı dört puana çıkararak son haftalara girerken şampiyonluk için büyük avantaj elde etti.

16 Nisan 2011 Cumartesi

U15 AKADEMİ LİGİ






U15 Akademi Ligi Finalleri'nde B Grubu'nda TİY,Beşiktaş ve Trabzonspor ile mücadele eden gençlerimiz turnuvayı üçüncü olarak tamamladı.Sonuç ne olursa olsun bu organizasyonlarda mücadele etmenin önemli olduğuna inanıyorum.Gençlerimizi verdikleri mücadele nedeniyle kutluyoruz.

Adana Demirspor : 2-1 TİY

Adana Demirspor: 1-4 Beşiktaş

Adana Demirspor:1-2 Trabzonspor


13 Nisan 2011 Çarşamba

U17 AKADEMİ LİGİ

U17 Akademi Ligi Finallerine Çukurova Grubu'nun birincisi olarak katılan A.Demirspor U17 takımımız Antalya'da ki finallerde A Grubunda Beşiktaş,Ankaragücü ve Bucaspor ile mücadele etti ve grubunu son sırada tamamladı. 6 süper lig takımının ve Bank Asya'dan Denizlispor'un U17 takımlarıyla turnuvada mücadele eden gençlerimiz için bu tür turnuvaların özgüven ve tecrübe açısından önemli olduğunu düşünüyorum.Turnuvanın şampiyonu Fenerbahce'yi 2-1 yenen Beşiktaş oldu.

9 Nisan Adana Demirspor  0-6 Beşiktaş

7 Nisan Adana Demirspor  1-2 Ankaragücü

6 Nisan Adana Demirspor  0-2 Bucaspor

12 Nisan 2011 Salı

Bir Hafta Sonu Değerlendirmesi


1- Hafta sonunda eski futbolcularımızdan Aydın Tabak'ın da aralarında bulunduğu Eyüpspor'un geleceğini bildiğimden Aydın Tabak'la sohbet etmek için iletişime geçtim ve o da -sağ olsun- beni kırmayarak teklifimi kabul etti. Cumartesi günü Rize'de kaldıkları otele gittim ve ayak üstü sohbet etme imkanı buldum. Her Demirspor deyişinde ağzından 1000 Demirspor çıkışından takımımızı ne kadar özlediği belli oluyordu. Sohbetimizin bir yerinde " Şu an Eyüp'te mutluyum. Maddi olarak hiç bir sıkıntım yok. Kulüp evimin dibinde ama Demirspor gel desin 1 dakika bile düşünmem." demesi de bunu doğrular nitelikteydi. Livorno maçını sorduğumda ise " Hayatımda oynadığım en güzel ve en önemli maçtı. Maçta bir ara taraftar kendinden geçince bende onları izlemeye daldım ve o arada Osman bana " Aydın top yapsana" dedi ve ben de " Boş ver abi topu boş ver sen taraftara bak." dedim. Sadece biz değil, Demirspor'u kasaba takımı sanan Livornolu futbolcular da şaşırmıştı ve hepsi maçı bırakıp taraftarı seyre dalmıştı." dedi. Bizim takımdaki sorunlardan konu açıldı ve bu kadar imkan arasında nasıl bu kadar başarısız olunur konusuna geldik. Doğal olarak bu soru havada kaldı. Antalya'da kaçırdığı penaltı konusunu açtım ve " Takımın penaltıcıları (T.Ö. ve O.T.) penaltı atmaktan kaçınca takımda abi olarak bizim atmamız gerekiyordu ve kısmette kaçırmak varmış. O dakikadan sonra taraftarın beni linç edeceğini düşündüm ama Büyük Demirspor taraftarı orada da Büyüklüğünü gösterdi ve bana -hiç ummadığım- kadar sahip çıktı. İşte o anda Demirspor'a olan sevgim bir kat daha arttı. Biz bu takıma gelirken taraftara dikkat et dediler ama geldiğimde şoka uğradım. Taraftar bizi her an desteklemişti ve bu sözlerin ne kadar boş olduğunu işte o zaman anladım." dedi. Rahmetli Bekir Çınar'a konuyu getirdiğimde " Şu anda takımda har vurup harman savuranlar o zaman Bekir Başkan'a azıcık destek çıksalardı bu takım şimdi Süper Lig'e oynardı ama desteklemediler ne yazık ki!" dedi. Geçen yıl o kadar genç futbolcuyla nasıl başarılı oldunuz dediğimde " Ligin ilk yarısında takımdaki herkes tecrübeli olduğundan sorumluluk almıyorduk ama devre arasında gönderilen futbolculardan sonra iş başa düştü ve sorumluluk aldık. İkinci yarının ilk maçı olam Maraş maçında neredeyse çatlayacaktım koşmaktan. Gençlerin enerjisi ve bizim tecrübemiz birleşince başarı da kaçınılmaz oldu. Keşke Antalya'da çıksaydık!" dedi. Rizespor'un tesislerinde idmana geçtiklerinde Eyüpspor yöneticileriyle kısa bir sohbetim oldu ve onlar da bizim takımın gereksiz futbolcularla dolu olduğunu söylediler. Demek ki bunu bilmek için âlim olmaya gerek yok. Her şey apaçık ortada.

2- Pazar günü seyircisiz oynanacak olan maçı izlemek için Of'a gittim ve -sağ olsunlar- Oflu ve Eyüplü yöneticilerin de yardımıyla maçı seyrettim. Bu yıl izlediğim en rahat takımdı Eyüp. Eğer bu takım Of'ta oynadığı futbolun %25'ini oynasın bizi çeşitli pozisyonlarda fantezi yaparak yenerler. Bu durumu Ali Güneş'e bildirmek istedim ama kendisi maçı izlettiğini söyleyince bende vazgeçtim. Eyüp, bizim kendi sahamızda zar zor yendiğimiz Of'u kendi sahasında, berbat bir havada, berbat bir zeminde dalga geçerek 2-0 yendi.


3- Of-Eyüp maçının ardından Rize'ye geçtim ve Rize-Kartal maçının ilk yarısını izleyip tekrar Trabzon'a döndüm. Başbakanın himmetiyle Karadeniz'e yapılan eserlerden olan Rize Stadı ambiyans olarak mükemmel ama gelin görün ki 2000 kişiye oynayan ve 4-5 tane taraftar grubuna sahip olan Rize bu stada layık mı? Sırf başbakan çıkardığı için yatırım manyağı yapılan şehirleri görünce kıskanmamak elde değil! Seçim listeleri açıklandı ve Adana hala üvey evlat muamelesi görecek gibi duruyor. Mersin'e, Kayseri'ye, Hatay'a, Antep'e, Urfa'ya, Antalya'ya bakan adaylar yerleştirildi. Trabzon'a çifte bakan yerleştirildi Adana'ya ise ne olduğu belli olmayan şahıslar yerleştirildi. Yani her yere bakan bize gelince hikaye. Görünen köy kılavuz istemez. Adana 5 yıl daha üvey evlat muamelesi görecek. Ne diyelim: Yazık bize; Yazıklar olsun size!

10 Nisan 2011 Pazar

ADANA DEMİRSPOR 0 - 0 BELEDİYE VANSPOR

Yine kritik bir maç yine kazanamadık,rakibimizin ligde kalma arzusu bizim play-off oynama arzumuzdan daha fazlaydı bugün.Haftanın bizim adımıza tek tesellisi yine rakiplerin kaybettiği puanlar oldu;altımızdaki Fethiye ve Urfa maçlarını kazanamayınca 5. sırada ki yerimizi koruduk.

Grupta lider Elazığ ile Konya Şeker arasında ki fark 1 puana kadar inerken,üçüncü sıraya Eyüpspor yerleşti.Bugün berabere kaldığımız Belediye Van takımı ise 17.sıradan 15.sıraya yükseldi.Haftaya Eyüpspor karşısına çıkacağız ve bugün Eyüpspor'un maçını izleyen İbrahim İlya çok iyi bir takım olduklarını söyledi,ikinci yarıda ki çıkışları bunu gösteriyor zaten.

Sakatlanan Samet Albayrak ve Efecan'a da geçmiş olsun diyelim,sahada gol atabilecek iki oyuncu vardı,ikiside sakatlanıp çıktı.Buda bizim şansımız oldu,direkten dönen toplarla beraber.

1 Nisan 2011 Cuma

Of Çektiren Takım Van Gölü'nde Boğulmasın!

ADS - Van
Dardanel - Pursaklar
Urfa - Konya
Tarsus - Pendik
Of - Eyüp
Tokat - Elazığ
Kocaeli - 1461 Trabzon
Sakarya - Balıkesir
Telekom - Fethiye

Ofspor gibi 4 as futbolcusundan yoksun bir takım bile bize kendi sahamızda duman attırdıysa Van'dan da korkmak lazım kanaatimce. Zira ligde son haftalara giriliyor ve ligin dibi iyice karıştı. Alt sıralardaki takımlar artık son kozlarını oynuyor.Bu maçta da (her zaman olduğu gibi) taraftara güveniyorum! Allah yardımcımız olsun! Genel olarak rakiplerimize nazaran çok daha kolay bir fikstüre sahibiz ve her hangi bir aptallık yapmadığımız sürece bizi alt edecek takım yok ama aptallık bu seneki takımın en göze çarpan özelliği olduğundan Van gibi bir takımdan bile korkar olduk, yalan yok! Bizi en fazla zorlayacak olan Fethiye düşmemek için çabalayan Telekom'la karşılaşacak. Eyüp bize nazaran daha rahat ve mükemmel bir seri tutturdular, adamlara helal olsun. Yine de ben Ofspor karşısında zorlanırlar diye düşünüyorum. Bir diğer rakibimiz Urfa ise şampiyonluk kovalayan Konya'yla karşılaşacak ve büyük ihtimalle takılır diye düşünüyorum. Tokat lideri ağırlayacak ve işleri iyice zorlaştı. Onlar da puan kaybeder. Hasılı kelam eğer biz Van'ı yenersek diğer takımlarla olan farkımızı da açacağımız kanaatindeyim. Yazım biraz iddia yorumu gibi ama bizi bu hallere düşürüp bize manyakça puan hesabı yaptıran futbolcu müsveddelerimiz utansın! Kendi takımımızla uğraşmamız gerekirken saçma sapan takımları bile takip ediyoruz. Cidden Allah'tan başka yardımcımız kalmadı! Eğer bu manyakça hesaplarım tutarsa Eyüp'le yapacağımız maçtan alacağımız 1 puan bile bizi Fethiye deplasmanına çifte telliyle götürür Aman Adanalı'yla getirir! Hiç işim yokmuş gibi böyle saçma sapan hesaplar yapıyorum ama cumartesi günü 3 tane sınavım var. Allah nasıl yardım edecekse bana!